MDG kraftig provosert over miljøutspill: - Konsekvensen er forsøpling av naturen i mange år framover

Håkon Møller er provosert over Arbeiderpartiets pressemelding onsdag.

Håkon Møller er provosert over Arbeiderpartiets pressemelding onsdag. Foto:

DEL

Miljøpartiet De Grønne i Nordland reagerer på Arbeiderpartiets pressemelding onsdag, der Sandra Tønne, komitéleder for kultur, miljø og folkehelse, omtaler fylkestingets høringssvar til ny forskrift om gummigranulat på kunstgressbaner.

Der støtter flertallet av politikerne at tiltak for å begrense utslipp av granulat til hav og natur, kan vente til baner rehabiliteres eller nye anlegg etableres.

Det framkommer i en pressemelding.

– Dette er rett og slett ikke godt nok. Fylkestinget, inkludert Tønnes parti, avviser vårt forslag om at også eksisterende anlegg må sikres mot spredning av granulat, sier Håkon Møller, gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne på fylkestinget.

– Konsekvensen av fylkestingets høringssvar vil kunne bli at kunstgressbaner i Nordland fortsatt vil forsøple naturen vår i mange år framover, sier Møller i pressemeldingen.

Dårlig forslag

Miljøpartiet de Grønne er klar og tydelig på at dette ikke er riktig vei å gå.

– På hver nye 11-er bane pøses det på med 60–70 tonn gummigranulat. Så bruker man store ressurser i etterkant på å prøve å samle det opp. Det sier seg selv at dette ikke er noen god løsning, men i påvente av mer miljøvennlige baner må tiltak på plass snarest mulig for å stoppe svinn, sier Møller.

Må bidra mer

Håkon Møller mener fylkestinget må bidra til at det ikke anlegges nye baner med tradisjonell gummigranulat.

– De Grønne har gjentatte ganger foreslått at fylkeskommunen skal slutte å tildele spillemidler til nye anlegg med miljøfiendtlig gummigranulat. Der har ikke Arbeiderpartiet vist vilje til å komme oss i møte, sier gruppelederen for MDG.

– Både i Trondheim og på Østlandet er det anlagt kunstgressbaner med andre typer innfyll som viser seg å fungere godt til helårsbruk. Det er ingen grunn til at det skal etableres en eneste ny bane med oppmalte bildekk i Nordland, avslutter Møller i pressemeldingen.

Artikkeltags