Turid Høyersten Holm er død

Turid Johanne Høyersten Holm sovnet inn med familien rundt seg, 4 november. Hun ble 87 år.

Turid Johanne Høyersten Holm sovnet inn med familien rundt seg, 4 november. Hun ble 87 år. Foto:

DEL

Bodøkvinnen, adjunkt og Venstre-politiker Turid Johanne Høyersten Holm sovnet stille inn med familien rundt seg i Bodø, 4. november. Hun ble 87 år. Holm var i politikken i flere tiår, og ledet Bodø Venstre i mange år. Hun ble flere ganger valgt inn i bystyret, formannskap, og en rekke andre komiteer i Bodø kommune.

Hennes hjertesaker var eldre- og ungdomspolitikk, samt at hun hadde stort fokus på å skape et verdig liv for rusmisbrukere. I yrkeslivet var hun adjunkt ved både sykepleierskolen, og i den videregående skolen. Før læreryrket jobbet hun som både sykepleier og jordmor, skriver Bodø Venstre på sine nettsider. Hun har også vært leder for Nordland Pensjonistforenings Helseutvalg, og vært med i styret i Centrum Pensjonistforening. I tillegg ledet hun Bestemorfestivalen i en årrekke.

Turid Johanne Høyersten Holm blir begravet fra Rønvik kirke, torsdag 14. november. Holm etterlater seg ektemannen Guttorm, fire barn og svigerbarn, sju barnebarn, og fire oldebarn. Hun er blant annet mor til den markante journalisten og redaktøren Arne O. Holm.

Artikkeltags