Gå til sidens hovedinnhold

Eirik til forsvarskomiteen

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeiderpartiet har fordelt de nye stortingsrepresentantene til de ulike komiteene på Stortinget.

Partiet mistet to av de fire mandatene de hadde fra Nordland i forrige periode, og nå har Åsunn Lyngedal fra Narvik og Eirik Sivertsen fra Bodø fått utdelt komiteer.

LES MER: Siv har fått utdelt komité på tinget

Åsunn Lyngedal skal sitte i finanskomiteen, som skal ledes av Trond Giske.

Eirik Sivertsen, som i forrige periode var nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen, skifter beite. Han skal inn i utenriks- og forsvarskomiteen de neste fire årene.

Også der blir han nestleder.

- Det er alltid givende å få komme i kontakt med andre områder og nye ting. Det er greit å ikke gro fast et sted, så jeg syns det er ypperlig å komme inn i en ny komité, sier Eirik Sivertsen til AN.

- Det er et svært og spennende felt. Forsvarspolitikken ligger der. Landmaktutredningen er viktig for hele Nord-Norge. Nordområdepolitikken ligger også der, og det har jeg jobbet mye med tidligere. I en verden med flere utfordringer og mer ustabilitet enn på ei stund er det nok av utfordringer som må tas tak i, sier stortingspolitikeren.

Før valget sa Sivertsen at partiet ønsker en ny gjennomgang av tall- og faktagrunnlaget for nedleggelsen av Andøya flystasjon.

- Det er begrenset hva vi kommer til å få til i opposisjon. Men det er en betydelig usikkerhet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.