Politiet med klar beskjed til karantenebryterne: – Straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder

Politimester Heidi Kløkstad er tydelig overfor dem som måtte finne på å bryte karantenebestemmelsene. Foto: Tom Melby

Politimester Heidi Kløkstad er tydelig overfor dem som måtte finne på å bryte karantenebestemmelsene. Foto: Tom Melby

Politimester i Nordland, Heidi Kløkstad, understreker viktigheten av at folk overholder karantenebestemmelsene. Brudd vil straffes med bøter eller fengsel.

DEL

Politiet, ved politimester Heidi Kløkstad, ønsker å understreke viktigheten av at folk overholder karantenebestemmelsene.

– Karantene er besluttet for dem som potensielt kan spre smitte. For folkehelsen er det utrolig viktig at det ikke skjer, påpeker Kløkstad i en pressemelding.

Hun poengterer at det er straffbart å bryte regelverket og at det kan få rettslige konsekvenser for dem som bryter disse.

– Det straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder, sier hun.

Bekymret

For i den vanskelige situasjonen hele samfunnet står i nå, ønsker ikke politiet å bruke ressurser på å springe etter folk som ikke følger reglene for karantene.

– Det burde være unødvendig å fortelle det, langt mindre måtte følge det opp. De som bryter karantenekravene utgjør både en helsemessig fare for andre, og de bidrar til at politiets ressurser brukes til denne type oppdrag i stedet for andre mer prekære oppgaver vi har for å sørge for folks trygghet, poengterer Kløkstad videre.

Hun er bekymret for at noen tar for lett på situasjonen.

– Politiet får stadig inn meldinger fra publikum om folk som bryter karantenereglene. Fram til nå har det vært litt uklart hvilken reaksjon som vil kunne komme fra politiet i slike tilfeller, det er nå blitt klart. Brudd på karantene er straffbart, understreker hun i pressemeldingen.

– Forklar ungdommen

Det er også ifølge politimesteren viktig at foreldre bruker tid på å forklare ungdommene sine betydningen av at de følger råd og regler i forbindelse med koronasituasjonen.

– Fester og sammenkomster må utsettes. Alle som er i karantene skal selvsagt etterleve det, men dette skal også følges av oss andre. Det er liten vits i å stenge skolene hvis de samme folkene møtes i andre lokaler, sier politimesteren avslutningsvis i pressemeldingen.

Artikkeltags