Bladet Vesterålen: Politiet i Nordland kom klokken 12.45 tirsdag med en oppdatering angående etterforskningen i Kleiva i Sortland kommune – der det ble gjennomført åstedsundersøkelse i og rundt et busskur søndag kveld.

Politiet forholder seg fortsatt taus når det gjelder hva som skal ha skjedd. Men nå har de en anmeldelse fra fornærmede i saken.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen er det vanskelig for politiet å være detaljert omkring hva saken dreier seg om, men vi kan bekrefte at den konkrete saken er anmeldt av fornærmede. Politiet gjennomfører i dag avhør av fornærmede, sier politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun tirsdag.

– Vi har mottatt flere tips fra publikum etter at saken ble omtalt i media i går. Disse vurderes fortløpende, men politiet ønsker fremdeles at dersom noen har passert og eventuelt gjort observasjoner ved det aktuelle busskuret ved Kleiva landbruksskole i tidsrommet 01:00 til 04:00 søndag 30. oktober, så ber vi om at de tar kontakt på 02800, avslutter politiet.

– Politiet har på dette tidspunktet ikke ytterligere informasjon å gi til media om saken.

Hendelse i busskur

Det var søndag kveld politiet ble observert mens de gjorde åstedsundersøkelser rundt busskuret. Bladet Vesterålen erfarer at politiet også skal ha gått fra dør til dør i området og stilt spørsmål.

Mandag morgen var beskjeden fra politiet at de skulle gå ut med en pressemelding. Den kom rett over klokken 14:

– Politiets operasjonssentral mottok søndag ettermiddag en melding fra en innringer som fortalte om en hendelse som skulle skjedd i et busskur på Kleiva i Vesterålen. På bakgrunn av dette startet politiet åstedsundersøkelser på stedet. Flere medier har omtalt og fotografert politiets åstedsundersøkelser, skriver politiet.

- Mulig straffbar handling

Beskjeden fra politiet søndag var kun at de undersøkte om noe straffbart hadde skjedd. I meldingen som kom mandag omtales det hele fortsatt som en uspesifisert hendelse.

På spørsmål fra Bladet Vesterålen om hvilke ressurser som er satt på saken får vi dette til svar:

– Politiet på Sortland opplyser ikke hvor mye ressurser som er satt på en sak, sier politistasjonssjef Bjørn Følstad Larsen.

Politiet er også spurt om hvorfor man ikke omtaler hendelsen som ei kriminell handling:

– Det ligger i sakens natur at dersom det gjøres åstedsundersøkelser, så foreligger det en mulig straffbar handling, opplyser Larsen.