Rundt klokken 04.00 i natt fikk Nordland politidistrikt melding om et ran på et hotell i Bodø sentrum.

Ranet fant sted på Bodø hotell, og gjerningspersonene som har brukt et våpen i forbindelse med ranet skal være en mann og en kvinne i alderen 20–25 år.

– To delvis maskerte personer, en kvinne og en mann hadde tatt seg inn på hotellet og truet en ansatt med pistol. En pistol som fornærmede oppfattet til å være en replika, opplyser Nordland politidistrikt.

Ransforsøk i Bodø

Det ble ikke avfyrt skudd i forbindelse med ranet. Det oppsto et basketak og gjerningspersonene forlot hotellet uten å få med seg noen verdier.

– Både fornærmede og den ene gjerningspersonen har fått skader i basketaket. Ut fra opplysninger fra fornærmede har politiet grunn til å tro at den mannlige gjerningspersonen kan ha fått skader i ansiktet, opplyser politifullmektig Daniella Rivera.

– Politiet har gjennom morgentimene foretatt sporsikring og gjennomført søkt etter gjerningspersonene. Så langt er ingen pågrepet. Etterforskningen vil fortsette gjennom dagen med blant annet innhenting av videoovervåkning og avhør av vitner, opplyser Rivera videre.

Beskrivelse av de mistenkte gjerningspersonene:

  • To personer. En kvinne og en mann.
  • I 20 – 25 års alderen.
  • Nordisk utseende. Snakker nordlandsdialekt.
  • Kvinnen hadde sekk på ryggen, var iført brunaktige klær, lue og har lysebrunt hår.
  • Mannen hadde sekk på ryggen var iført mørk klær, lue og har brunt hår.
  • Kvinnen er noe høyere enn mannen.

Les også: Væpnet ran i Bodø sentrum: – Jakter på to personer.

Politiet ønsker tips

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i området rundt Bodø Hotell i tidsrommet 0330 til 0430 natt til tirsdag. Ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Dersom noen har informasjon om saken som politiet burde ha, ber vi om at de tar kontakt med politiet på telefon 02800.

Etterforsker ranet

Politiet har vært på åstedet med kriminalteknikker for å sikre seg spor, og de er godt i gang med videre etterforskning av nattens ran.

– Politiet driver med åstedsanalyse og vitneavhør for å finne ut av hendelsesforløpet. Vi kan bekrefte at en person er lettere skadd etter hendelsen, fortalte Veronica Nylund operasjonsleder hos Nordland politidistrikt i morgentimene.

Avisa Nordland var inne på Bodø hotell like etter klokken 08.00, og snakket med kriminalteknikerne. De ville ikke si noe annet enn at de er i full gang med arbeidet.

– Resten må dere ta med juristene, sier de i en kort kommentar.