Mandag ettermiddag, klokken 14.38, melder politiet at vedkommende er funnet omkommet.

Det var søndag ettermiddag at en gutt i tenårene ble meldt savnet til politiet i Bodø. Han hadde da sist blitt sett i Valnesfjord natt til søndag.

- Han ble sist sett gående alene på veien ved en privatadresse i Valnesfjord. Dette skal ha vært utenfor et hus der det hadde vært fest, forteller operasjonsleder Tommy Bech ved Nordland politidistrikt til Avisa Nordland.

Stemlandveien

Politiet ble ikke varslet om at gutten var savnet før søndag ettermiddag. Etter å ha snakket med guttens foreldre og personer som gutten var sammen med i går, startet politiet søk i Valnesfjord.

- Han er bosatt på Fauske, men ble altså sist sett i Valnesfjord. Det er der vi nå konsentrerer letingen, i området rundt Stemlandveien, i tillegg til at vi snakker med personer i omgangskretsen hans, sier Bech.

Minusgrader

- Hvor mange er det som deltar i letingen etter gutten nå?

- Det fylles stadig på med flere. Vi har bistand fra både Røde Kors hjelpekorps, Norsk Folkehjelp, et droneteam fra Salten Brann og Norske Redningshunder, sier Bech ved 19-tiden.

- Det er 11 personer fra Bodø Røde Kors som deltar i letingen, forteller Gunnar Andersen til AN.

Det har vært minusgrader og mye vind i Valnesfjord hele søndag.

- Det er en faktor som vi tar med oss inn i søket, sier Bech.

- Søk i egne bygninger

Naboer i området i Valnesfjord forteller at letemannskaper søker både utendørs og i garasjer og andre bygninger i området.

Søndag kveld har Stemland gårdsbarnehage blitt tatt i bruk som en operasjonssentral for letearbeidet. Her er det mange frivillige som har møtt fram, og som venter på å få tildelt arbeidsoppgaver sammen med resten av letemannskapene.

Politiet ber søndag kveld folk i Valnesfjord om å søke etter gutten i egne bygg og uthus.

- Det er viktigere at folk søker i egne bygninger enn at de kommer til barnehagen. Det viktigste i kveld er å få organisert letearbeidet på en god måte, sier innsatsleder på stedet til Avisa Nordland.

Politiet opplyser søndag kveld at den savnede var kledd i mørke bukser, mørk genser og en mørk jakke/parkas.

Saken oppdateres