Politiet i Nordland iverksatte mandag kveld leteaskjon etter en eldre mann i Saltdal.

Det var mannens pårørende som meldte Asbjørn Magne Maarnes savnet.

Like før klokken 17:00 tirsdag bekrefter politiet at mannen er funnet omkommet.

- I forbindelse med søk etter saknede Asbjørn Magne Maarnes ble det klokken 1530 gjort funn av en omkommet person i søkeområdet i Saltdal. Det er bekreftet at det er saknede Maarnes som er funnet. Politiet gjør undersøkelser på stedet, men det er ingen grunn til å anta at dødsfallet skyldes noe kriminelt. Avdøde vil rutinemessig bli obdusert for å fastslå dødsårsaken. Pårørende er varslet, siteres operasjonsleder Lars Halvorsen på i en pressemelding fra politiet.

Lette gjennom natten

Maarnes ble meldt savnet mandag ettermiddag. Gjennom natten bisto Røde Kors og hundepatrulje i søket etter mannen. Frivillige ressurser bidro også i søket.

Tirsdag morgen var han fortsatt ikke lokalisert. Da ble også Sea King, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp mobilisert.

Ny fase

Utpå dagen tirsdag ble det gjort materielle funn etter savnede. Kort tid etter gikk leteaksjonen inn i en ny fase.

Nå går vi inn i en ny fase, der vi går i gang med finsøk. På et litt mer begrenset området. Det er også sendt ut et ønske om å få inn flere letemannskaper til søket, opplyste innsatsleder Mathias Djupvik til AN.

- Vi har mange mannskaper i sving for å finne savnede, og i deler av søkeområdet er det krevende terreng. Det er mulig at vi også benytter oss av Sea King-helikopteret ytterligere, sa han videre.

I 14.30-tiden gikk søket over i nok en ny fase:

- Nå er vi inne i en fase der vi må begynne å utvide søkeområdet, siden vi ikke har gjort funn av personen, sa Djupvik til AN.

- Vi blir å fortsette søket utover ettermiddagen og kvelden. Vi leter med fult trøkk, og vi har fortsatt håp om å finne savnede i god behold, la han samtidig til.

-