Torsdag rykket store politistyrker ut til flere steder i Bodø. Tre elever ble pågrepet.

Et bilde som sirkulerte i sosiale media kunne ha utløst den væpnede aksjonen. En person holder et våpen. Bildet er tekstet med «Kantina i morra?»

Politiet vil ikke kommentere dette bildet. Våpenkyndige AN har pratet med, mener våpenet trolig er en softgun.

Politiet mottok meldinger om trusselen klokken 12.30. Senere pågrep de tre personer.

– Vi mottok en trusselmelding om skoleskyting rettet mot en Bodø-skole, opplyste stabssjef Bent-Are Eilertsen til Avisa Nordland.

 

Politiet mottok meldinger om trusselen klokken 12.30. Senere pågrep de tre personer.

– Vi mottok en trusselmelding om skoleskyting rettet mot en Bodø-skole, opplyste stabssjef Bent-Are Eilertsen til Avisa Nordland.

Det ble senere bekreftet at skolen det dreier seg om, er Bodø videregående skole. De tre personene ble pågrepet i forskjellige væpnede aksjoner, på flere forskjellige steder i Bodø. De tre er elever ved Bodø videregående skole.

Ifølge politiet var trusselen rettet mot selve skolen, og den var tidfestet til fredag. Operasjonssentralen i Nordland mottok trusselen klokken 12.30, opplyser de.

LES OGSÅ: I januar i fjor ble flere skoler evakuert etter trusler om skoleskyting.

LES OGSÅ: Og i februar ble ei melding fra Jodel snappet opp som mulig trussel.

Pågrep

Stabssjef Eilertsen opplyste tidlig i aksjonen at først én person var pågrepet ved en privatadresse like utenfor sentrum av Bodø. Det ble da ikke utelukket at det ville komme flere pågripelser iløpet av kort tid.

– Skolen er varslet, og vi har satt i gang etterretningsarbeid, opplyste Bent-Are Eilertsen til Avisa Nordland.

Klokken 14.40 ble nok en person pågrepet, og politiet jaktet ytterligere én person. Utover ettermiddagen ble også en tredjeperson arrestert av politiet, og satt i arresten ved Bodø politistasjon.

Alvorlig

I en pressemelding sendt ut av politiet, forklarer de at slike trusler alltid tas alvorlig, og det derfor blir satt inn store ressurser i å pågripe, og oppklare saken.

– I løpet av kort tid har politiet aksjonert på tre ulike steder i Bodø. tre menn er pågrepet i tilknytning til saken. Vi har gjort beslag som underbygger trusselen, men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å si noe mer om hvilket beslag det dreier seg om.

Politiet etterforsker saken videre, og de tre pågrepne vil bli avhørt iløpet av ettermiddagen og kvelden.

Det er også opprettet dialog med ledelsen ved Bodø videregående skole, samt med barnvernet, ifølge Nordland politidistrikt.