Småfly styrtet – to personer omkommet

Småfly: Det var dette flyet som havarerte utenfor Svolvær søndag kveld. Flyet er av typen Piper PA-28, et ettmotors lett fly med stempelmotor.

Småfly: Det var dette flyet som havarerte utenfor Svolvær søndag kveld. Flyet er av typen Piper PA-28, et ettmotors lett fly med stempelmotor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Like før klokken 21.00 søndag kveld meldte politiet i Nordland om et småfly som hadde styrtet i sjøen ved flyplassen i Svolvær.

Det var to personer i flyet. Begge ble funnet omkommet.

Selve styrten skal ha skjedd like rundt 20.30.

Politiet opplyser i en pressemelding like før midnatt at det var snakk om et fly av typen Piper Cherokee.

Ifølge iTromsø skal ulykkesflyet være hjemmehørende i Tromsø. Det dreier seg om et såkalt GA (general aviation)-fly – et lite fireseters småfly.

Bent Are Eilertsen hos politiet i Nordland opplyste til AN i 23-tiden at de pårørende er informert.

Les også: De omkomne var medlemmer av Tromsø flyklubb: – En tragedie

Mandag morgen forteller operasjonsleder Tommy Bech at politiet har gått ut med den infoen de har.

– Nå overlates etterforskningen til politiet i Lofoten og Vesterålen.

Flere opplysninger vedrørende ulykken ventes først senere på dagen i løpet av mandag.

Skulle returnere til Tromsø

Det var personell på flyplassen i Svolvær som først oppdaget styrten, forteller politiet. Kort tid senere ble to personer hentet opp av havet og tatt opp i en redningsskøyte.

– Politiet har opplysninger om at småflyet kom fra Tromsø til Svolvær tidligere søndag, og at ulykken skjedde når flyet skulle returnere fra Svolvær lufthavn.

Foreløpig har ikke politiet flere opplysninger om årsaken til ulykken.

Ledes av politiet

Etter at hovedredningssentralen koordinerte redningsfasen, er saken nå overlatt politiet.

– Politiet i Lofoten og Vesterålen har igangsatt etterforskning og vil blant annet kontakte vitner og gjennomføre åstedsarbeid, skriver politiet i pressemeldingen.

Havarikommisjonen for luftfart er varslet og vil ankomme Svolvær mandag.

Hurtigruteskipene «Trollfjord» og «Nordkapp» deltok også i redningsaksjonen, opplyser Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten til Nordlys.

– «Trollfjord» var på vei ut fra Svolvær da de fikk nødmelding viderebrakt fra Bodø. Både de og «Nordkapp» satte i gang beredskapsplanene om bord. De fikk oppbemannet med flere folk i diverse nøkkelposisjoner, gjorde klar redningsbåt og satte kurs mot havaristen, sier Ege.

Slik utspant hendelsen seg søndag kveld:

22.16: Politiet jobber med å få bekreftet identitet på de to omkomne som er plukket opp av vannet, samt å få kontakt med pårørende.

22:17: Ulykken skal nå etterforskes. Etterforskningsarbeidet ledes av politiet i Lofoten og Vesterålen. Havarikommisjonen for luftfart er varslet. Politiet har ingen opplysninger om årsaksforhold.

– Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk informasjon om havariet klokken 20.35, og det ble satt i gang en redningsaksjon med flyplassens redningsbåt, redningsskøyta Sundt Flyer, et ambulansehelikopter fra Evenes og en Sea King fra Bodø, opplyser Frode Iversen, redningsleder.

Klokken 20.48 lokaliserte flyplassens redningsbåt vrakgods og to personer i sjøen. De to personene ble fraktet inn til Svolvær med redningsskøyta og overlatt til helsepersonell der.

21.20: Politiet ber om at publikum/skuelystne fjerner kjøretøy og seg selv. Dette gjelder særlig Helle flyplass, da redningsmannskaper trenger fri adgang til veien inn til flyplassen.

21.21: HRS Nord-Norge melder om at Redningsskøyta Sundt Flyer har plukket opp to personer fra sjøen og transporterer dem inn til Svolvær, hvor ambulansehelikopter og Sea King venter.

21.24: Redningsskøyta har lagt til kai ved Redningsselskapets kai i Svolvær. Helikopteret har forflyttet seg til dette stedet.

21.34: To personer er bekreftet omkommet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken