Ikke la dette bli utsikten din dagen derpå. Det kan koste flesk

Mye kan være uklart dersom du våkner opp her. På cella hos politiet.

Mye kan være uklart dersom du våkner opp her. På cella hos politiet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Les politiets julebordtips!

DEL

Politiet i Salten har laget en egen liste med råd for hvordan du unngår å havne i trøbbel under årets julebord.

Kanskje du ikke visste det, men blir stereoanlegget ditt beslaglagt på grunn av for høy musikk under nachspielet, eller du anmeldes for ordensforstyrrelser, kan du få 8.000 kroner i bot.

Her er politiets egne julebordtips:

1: Ikke drikk for mye! 
Mange er feststemte og vil komme i godt humør tidligst mulig på julebordskvelden. Det går sjelden bra. Et moderat inntak av alkohol hindrer pinlige episoder, bondeanger og opphold i politiarresten. I helgene har vi mistenkelig få edru arrestanter. Ta deg gjerne et glass vann eller fem i løpet av kvelden og natta.


2: Ikke la deg provosere! 
Du er ikke alene på byen. Vis hensyn – og ikke irriter deg over kø, «dagens ungdom», kommentarer eller provokasjoner. Gå heller en annen plass og vær like blid.


3: Gå flere sammen! 
Det er lettere å unngå bråk og andre uønskede hendelser dersom man går flere sammen. Enkelt knep som fungerer. Prøv det.


4: Vi er på jobb for deg!
 
Alkohol, uteliv og mye folk på byen betyr dessverre en del ordensforstyrrelser og vold i helgene. Ikke bland deg inn i andres konflikter, men ring heller politiet. Det er derfor vi er her. 
 

5: Legge ut bilder?
Vær forsiktig med hva du legger ut av bilder på sosiale medier, ikke minst av hvem du legger ut bilder av. Ikke alt er like morsomt dagen derpå, ei heller statusen/formen din på julebordet. Og tommelfingerregelen er: Det som legges på nettet blir aldri borte. Aldri.
 

6: Ikke ta pirattaxi! 
Du vet sjelden hva du får. Har sjåføren førerkort og forsikring? Er føreren edru? Pirattaxi er ulovlig virksomhet som kan få uante og alvorlige konsekvenser. Bruk de vanlige drosjene, ta bussen eller gå. 
 

7: Bruk refleks! 
Skal du gå hjem, bruk refleks. Og ikke vær kjip: Masse refleks.

8: Nachspiel? 
Metallica, KYGO eller kanskje Céline Dion? Hver sin smak. Men høy musikk er sjeldent en suksess kl. 05. Vær en god nabo. Ikke ta sjansen på å bli anmeldt for ordensforstyrrelse eller å få beslaglagt stereoanlegget. (8000,- i bot påvirker julebudsjettet til de fleste.)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken