Fire førerkort beslaglagt i løpet av én natt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Natt til lørdag måtte politiet i Nordland stanse flere sjåfører.

Den første hendelsen skjedde klokken 01.36 i Sortland sentrum. En mannlig sjåfør ble stoppet av politiet etter melding fra publikum klokken 01.33.

– Han ble stanset etter mistanke om ruspåvirket kjøring. Vi tok blåseprøve av ham, og den viste at han var godt påvirket av alkohol, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politiet i Nordland.

Mannen blir nå anmeldt av politiet, og førerkortet hans er beslaglagt inntil videre. Nilsson kan fortelle at mannen også ble satt i arrest, der han fortsatt befinner seg lørdag morgen.

– Vi er ikke sikre på hvem det er, så inntil videre holder vi ham i arresten før han avhøres. Det er noe som skurrer, forteller Nilsson og legger til at mannen påstår å være i slutten av 20-årene.

I 2-tiden ble en kvinnelig sjåfør stoppet av politiet i Mosjøen etter å ha fått flere tips fra publikum. Kvinnen var mistenkt for ruskjøring og fikk førerkoret beslaglagt etter blodprøve på politistasjonen. Sak opprettes.

I Mo i Rana ble nok en mann stanset av politiet for ruspåvirket kjøring.

– Han ble observert av patrulje i sentrum idet han kjørte bil, melder politiet i Nordland på Twitter.

Mannen, som er i slutten av tenårene, framstilles nå for bevissikring. Ifølge politiet var mannen godt påvirket av alkohol, og Nilsson forteller at de har startet etterforskning på forholdene.

– Anmeldes også for brudd på pålegg gitt av politiet tidligere grunnet ordensforstyrrelse, melder politiet.

Nilsson kan også fortelle at politiet stoppet en mann i Svolvær klokken 03.44, grunnet mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Han ble observert av politiet, og vi har nå startet etterforskning, sier Nilsson.

Men det stoppet ikke helt der. En mannlig sjåfør i Sandnessjøen ble også stanset av politiet i natt. Men mannens førerkort ble altså ikke beslaglagt.

– Han anmeldes for kjøring uten førerkort. Bilnøkler tas i beslag for å hindre videre kjøring i natt, melder politiet.

Politiet måtte altså beslaglegge fire førerkort grunnet alkoholpåvirket kjøring i løpet av én natt. Det synes Nilsson er svært uheldig.

– Nordland er et stort distrikt, og det er dessverre mye ruskjøring. Dette i seg selv er veldig skremmende, da konsekvensene kan bli så store. Politiet jobber mye med å forhindre dette, men folk må først og fremst gå inn seg selv og ikke gå inn i en bil etter å ha drukket alkohol, sier han.

Artikkeltags