Politiet i Kirkenes har fortsatt 24 midlertidige stillinger, til tross for at det ikke lenger kommer asylsøkere til Norge over Storskog. Det skaper misnøye i resten av fylket.

I fjor fikk politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark 24 ekstra midlertidige stillinger til Kirkenes for å håndtere asylsituasjonen på Storskog. Stillingene får hun beholde ut året, selv om politiet ikke tror på noen ny asylsituasjon, melder NRK. I mai fikk politimesteren vite at hun kan disponere stillingene som hun vil. Likevel blir politifolkene værende i Sør-Varanger.

– Det blir et paradoks for oss at de 24 stillingene skal være plassert i Kirkenes, mens vi har for lite folk i sommer, sier plasstillitsvalgt hos politiet i Honningsvåg, Runar Elde.

Hætta sier hun har vurdert saken og kommet til at det vil være i strid med regelverket å flytte på politistillingene.

– Seks måneder inn i et år er det vanskelig å gjøre noe med det. Man kan ikke si at politifolk skal ha oppmøte i Hasvik den ene dagen og neste dag i Nordkapp. Det er i strid med alt av regelverk, sier hun til NRK.

Stortingspolitiker Hårek Elvenes (H) kaller stillingene på Storskog dårlig ressursutnyttelse og sier det er for enkelt å skylde på regelverket.

– Vi vet fra før av at det er mer å gå på i ressursutnyttelsen og arbeidstidsplanleggingen i politiet. Denne saken bekrefter dette, mener han. (©NTB)