– Jeg var inne i hytta og kjente røyklukt. Først trodde jeg noen brant bål utenfor, så jeg brydde meg ikke stort om det. Men så hørte jeg knitring og oppdaget masse røyk utenfor. Da forsto jeg dette var alvor.

Det forteller Grete Nilsskog-Trolid. Hun var den første som varslet om den kraftige brannen som oppsto tidligere i dag.

– Jeg ringte brannvesenet og kobla meg opp på video. Der ble jeg stående og filme flammene, forteller hun til AN.

Hyttefeltet ligger om lag en halvtimes kjøring unna sentrum av Saltstraumen. Derfor tok det noe tid før brannmannskapene ankom. Grete ble stående og filme helt til så skjedde.

– Det var ikke veldig trivelig. Jeg var stressa og redd. Jeg trodde hytta vår skulle brenne ned, sier hun åpenhjertig.

Hun beskriver flammer og veldig mye røyk. Røyk som irriterte øynene da hun måtte stå relativt nært for å filme. Da politiet kom til stedet ble hun evakuert av frykt for at hytta kunne ta skade.

– Heldigvis gikk det bra. De fikk slokket brannen. Vindretninga var også på min side. Det tror jeg hadde mye å si, forteller hun.

Til Avisa Nordland opplyser innsatsleder i politiet, Jon Inge Moen, at mellom 300 og 400 kvadratmeter med terreng er avsvidd i området. Grete sier hun er glad det ikke gikk verre enn det faktisk gjorde.

– Det viser hvor fort sånt kan skje. Det er skremmende, sier hun.

I skrivende stund pågår fremdeles etterslokking på stedet. Grete har fått beskjed om at hun ikke får vende tilbake til hytta før i morgen.

– Men det får gå fint. Sikkerheten først, slår hun fast.