Gå til sidens hovedinnhold

Planter 13.400 blomster i Bodø: – Vi får veldig mye skryt

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunegartnerne har i år produsert 13.400 sommerblomster som skal settes ut forskjellige steder i Bodø. Det skriver Bodø kommune i en pressemelding.

Denne uken ble ordfører Ida Pinnerød med anleggsgartner Tone Jakobsen, gartner Gerd Nilsen og seksjonsleder for park og idrett, Anja Dahlberg, for å sette ut sommerblomster i ett av de 40 blomsterbedene i Bodø sentrum.

– Det er veldig artig å få være med og få et lite innblikk i hvordan de jobber. Det legges ned et enormt arbeid av ansatte i kommunen for å sette farge på byen vår med flotte blomster, sier ordfører Ida Pinnerød i meldingen.

– Det betyr mye for et lokalmiljø at det ser fint ut rundt oss, og det er viktig for Bodø som et turistmål. Det gjør noe med oss å se alle de flotte fargene. Det blir man glade av, legger hun til.

I tillegg til de 40 blomsterbedene i sentrum, skal det også settes ut 36 store blomsterurner, samt blomsterdekorasjon på 35 lyktestolper. Det skal også settes ut to store kjegler på torget og plantes blomkarse rundt alle trærne i Dronningens gate. Det skriver kommunen i pressemeldingen.

– Nytt i år er blant annet at vi har seks store blomsterkasser som skal henges på rekkverket i Bankgata ved Bohus, sier gartner Gerd Nilsen.

– Vi får veldig mye skryt hver dag, både fra turister og andre, for den jobben vi gjør, og folk virker veldig fornøyde. Det er selvsagt veldig hyggelig og det gir oss også en ekstra motivasjon, legger anleggsgartner Tone Jakobsen til.

Kommentarer til denne saken