Klubben har allerede brukt store deler av de 25 millioner kronene som var satt av til prosjektering av den nye stadion, men det er altså først nå det skal bli skikkelig alvor: Investorer skal overtales, forpliktende leieavtaler skal inngås, bankenes forutsetninger skal innfris, eierstrukturer skal etableres, forretningsmodeller forstås og politiske vedtak fattes. Med Frode Thomassen og styreleder Inge Henning Andersen i spissen skal alle skisser, utredninger, planer og grunnundersøkelser til millioner av kroner endelig konverteres til noe som setter klubben og byen i stand til å realisere planene om ny stadion.

Som ANs reportasje «Glimt gikk skyhøyt ut. De neste ukene kan bli helt avgjørende» viser på en overbevisende måte, er det ikke mange utenfor den indre kjerne på Aspmyra som ser realismen i prosjektet når vi skriver oktober 2022 – ett år etter at planene først ble lansert.

Les også

Glimt gikk skyhøyt ut. De neste ukene kan bli helt avgjørende

I denne reportasjen er det flust av kompetente folk som fra forskjellige ståsted tillater seg å være skeptisk til fornuften i Glimts planer. Dette skal altså endre seg når vi nærmer oss jul, om vi skal tro Glimt-ledelsen. Frode Thomassen skal ha ros for måten han i Avisa Nordland imøtegår en potensielt drepende vurdering av prosjektet.

Jeg velger å tolke situasjonen prosjektet står i akkurat nå på gunstigst mulige måte og gir gjerne Frode Thomassen og stadionforkjemperne både to og tre måneder til for å få ting til å bli noe mer realistisk.

Samtidig skulle jeg gjerne ønsket meg to ting:

For det første skulle jeg ønsket meg at klubben i arbeidet med den nye stadion hadde lagt vekt på nøkternhet i stedet for å fokusere på hvor stort det KAN bli. Glimt har tegnet et bilde av seg selv om som klubb som jordnær og fornuftig – fortsatt preget av nesten-konkursen i 2010/11. Det er et bilde som ikke harmonerer med hvordan stadionprosjektet er presentert, for å si det forsiktig.

For det andre skulle jeg likt og sett den definitive og uomtvistelige begravelsen av Aspmyra stadion som et alternativ. Det er godt mulig det synes helt opplagt for Glimt at klubben må vekk derfra, men vi har vel sett de siste måneden at Aspmyra har fungert riktig så godt – helt opp på Champions League-nivå. Er det virkelig fullstendig utenkelig at det ikoniske anlegget kan oppgraderes om ikke Bodø Storstue lar seg realisere – eller rett og slett som et alternativ?

Bodø/Glimts sportslige suksess de siste årene har gjort noe med selvtilliten til noen hver av oss, og har åpenbart fått folkene i klubben til å tenke stort, offensivt og spennende. Det skal de ha mye skryt for. Timingen kan tilsynelatende virke svært god for de spenstige utviklingsplanene som Bodø Storstue er. Samtidig er timingen kanskje ikke fullt så god om vi tar inn over oss den store økonomiske usikkerheten som preger samfunnet vårt nå og kommer til prege oss en god stund framover.

Dette er det utfordrende landskapet hvor Glimt nå skal forsøke å ro i land stadionprosjekt som ikke bare ser veldig dyrt ut, men som også er vanskelig å forstå. Det er ikke utenkelig at de to–tre månedene Frode Thomassen snakker om i dag kan bli til to–tre år.