Gå til sidens hovedinnhold

Pinlig boikott?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


For det første: Vi har ikke boikottet, eller bedt noen andre om å boikotte. Vi støtter ikke WWF. Og da Beiarn kommune v/ordfører ble spurt om å oppnevne kommunekomitè for TV-aksjonen, sa vi at vi ikke ville gjøre det. Om andre har lyst å danne komitè for TV-aksjonen, er det ok for oss.
For det andre: Senterpartiet var med på rovdyrforliket, og problemet med rovviltforvaltninga er ikke rovdyrforliket, men at det ikke blir fulgt opp. Jeg tenker AN som en viktig stemme i Nordland burde bruke mer tid på oppfølging av forliket og å sette seg inn i problematikken, for det skjønner jeg, det har i alle fall ikke den personen som skrev dagens leder peiling på. Ta deg en tur å snakk med de som driver med sau eller rein i Nordland. Snakk med Fylkesmannen og få tall over tap av dyr på beite. Sjekk med Mattilsynet og hør hva som er hovedbestanden av mat til bjørn og jerv i Nordland.
For det tredje: Dette er ikke, slik jeg ser det, en Senterpartisak. Som bosatt i en distriktskommune innser jeg at kommunens interesser og WWF sine interesser er på kollisjonskurs. Om den personen som skrev dagens leder hadde satt seg inn i problematikken og saken, ville han/hun sett at det er flere enn Senterpartiet sine representanter som er enige i å ikke stille opp for WWF. Det er også representanter i Senterpartiet som velger å stille opp for TV-aksjonen.
For det fjerde: Selv om få av oss i kommunestyret har «sauefjøs og eget utmarksbeite» syns jeg det er mer pinlig og avslørende at en leder i AN har så lite kunnskap om hva han/hun uttaler seg om.

Kommentarer til denne saken