Gå til sidens hovedinnhold

Philip (26) om opprykket til Premier League: – Superspennende, lærerikt og fett

Philip Zinckernagel (26) ser fram til å teste seg i Premier League, og han gleder seg over at England åpner stadig mer opp i forhold til egne smittevernregler.

For abonnenter

Høsten 2020 gikk med til gulljakt med Glimt. Deretter gikk ferden til nytt land, ny by og ny klubb. Store deler av 2021 har handlet om opprykksjakt med Watford, og etter forrige helgs 1-0-seier hjemme mot Millwall var oppgaven fullført:

– Det var fantastisk endelig å få det avgjort. Det har vært superspennende, lærerikt og fett, forteller den tidligere Glimt-helten hjemme fra sin nye leilighet i Hampstead, like utenfor London.

Han sammenligner månedene i sine nye omgivelser med det han opplevde i sin siste sesong i helgult på Aspmyra.

– Det har vært litt sånn som det var å jage seriegullet med Glimt, men presset har vært litt større her i Watford, sier han og fortsetter:

– Det har aldri vært noe krav om å vinne serien med Glimt, selv om vi alle ønsket seriegullet intenst utover i 2020-sesongen. Her i Watford har det vært et mye sterkere krav om å sikre oss det viktige opprykket.

Lest denne? Linker JP til ny klubb: – Han tar de sjansene han får

– Poengene har vært viktigst

Det handler selvsagt om penger. Mye penger. Det ligger en milliard i potten for laget som stikker av med seier i playoff-finalen på Wembley og sikrer seg siste ledige Premier League-plassen, bare sånn for å illustrere.

– I Glimt kunne vi fortsette å slippe oss løs og spille offensiv gladfotball utover høsten. Med Watford har vi nok gått litt på kompromiss med egen spillestil, og i perioder har det vært poengene som har vært viktigst. Ikke måten vi har framstått på som lag, forklarer den glade dansken.

Han legger ikke skjul på at opprykket var sinnssykt viktig for hele klubben. Og da det endelig var i boks var det tid for litt forsiktig feiring.

– Vi merket at fansen sto utenfor stadion da vi spilte mot Millwall. Vi feiret opprykket med noen fine, sosiale sammenkomster med laget, men fansen har vi ikke fått feire med. Det håper jeg vi får etter hvert som ting blir mer normale også her i England, medgir han.

Har fått utforsket litt

Sammen med kjæresten Anna Leite fra Bodø, har det stort sett blitt rolige dager i den nye leiligheta, utenom kamper og trening med Watford. Landet har vært stengt ned, så de store utskeielsene har det foreløpig ikke blitt.

– Vi har vært litt inne i London og sjekket butikkene. Vi regner med det blir mer av det framover, nå som landet åpner stadig mer opp. Vi har også fått muligheten til å besøke noen kaffebarer og uteserveringer i eget nærmiljø. Det er hyggelig å bli bedre kjent nå som det også begynner å bli litt varmere i lufta, forteller mannen som noterte seg for svimlende 19 seriemål og 18 assist for de helgule forrige sesong.

Det går riktig vei med smittetallene i storbyen, London og engelskmennene vaksineres i et rasende tempo om dagen.

– Det var tøft i starten med full lockdown, men det blir bedre for hver dag nå, så vi ser lyst på tingene. Vi har ingenting å klage på. Vi har det veldig fint, forsikrer han.

Håper på bodøtur

Han er helt på tampen av en slags evigvarende sesong. Philip Zinckernagel har vært i full sving siden sesongoppkjøringen med Glimt i inngangen til 2020-sesongen. Det har stort sett vært «nonstop» med fotball i over halvannet år, uten at det har tæret for mye kreftene verken fysisk eller mentalt:

– Jeg synes det har gått fint. Litt sliten mentalt har jeg selvsagt vært, men fysisk har det fungert godt. Jeg fikk hentet meg inn litt i starten her i England. Jeg fikk brukt tiden godt i den perioden jeg ikke startet hver eneste kamp, forklarer han og fortsetter:

– Det å nå målet om opprykk gir fornyet energi. Nå handler det om å fullføre sesongen. Vi har to kamper igjen. Borte mot Brentford (lørdag klokken 16.00) og hjemme mot Swansea. Det er to gode lag, men etter det skal det bli fint med en etterlengtet ferie. Det gleder vi oss til.

De store ferieplanene er ikke laget, men det står både en tur hjem til familien i Danmark og en tur til Bodø høyt på lista:

– Jeg håper å få meg en tur til Bodø. Det hadde vært fett å få med meg en hjemmekamp med Glimt, før sesongen starter i Premier League, innrømmer han.

Alt avhenger av regelverket i forhold til innreiser og utreiser i løpet av sommermånedene.

– Jeg har bidratt med mitt

Han startet åtte kamper på rad i opprykksjakten. Ikke som kantspiller, men som indreløper på venstresiden i midtbaneleddet. I de to siste kampene har dansken startet på benken.

– De ser for seg at de kan bruke meg i fire posisjoner. På begge kantene og i begge indreløperrollene, forklarer han.

– Hvordan synes du om overgangen fra kant til midtbanerollen?

– Jeg har fortsatt mye å lære. Jeg spilte litt indreløper i starten i Glimt, så jeg føler jeg kjenner rollen, medgir han og legger til:

– Jeg føler jeg har fått bidratt med mitt i forhold til opprykket. Det har vært mye hardt arbeid og mange dueller

Forrige sesongs store poengkonge i norsk fotball har gradvis taklet overgangen til engelsk fotball greit. Han står bokført med en scoring fra storseieren mot Bristol City. I tillegg ble han fratatt en potensiell scoring borte mot Middlesbrough, etter at skuddet hans gikk via en motspiller og i mål.

– Jeg føler jeg har tilpasset meg tempoet og spillestilen etter hvert. De er opptatt av tempo og intensitet. Noen ganger går det litt i overkant hurtig i forhold til teknikken til den enkelte, men det venner man seg til, smiler han om turbo- og muskelfotballen han har blitt kjent med til nå i Championship.

Mer innhold i hverdagen

Verden er fortsatt ikke i normal gjenge etter at koronapandemien inntraff ved inngangen til 2020. Gradvis nærmer man seg en slags tilnærming til normale tilstander, selv om etterdønningene fortsatt henger igjen på enkelte områder.

– Vi har ikke fått vært så sosial som man kunne ønske i forhold til å omgås med lagkamerater. Vi møtes på trening og forsvinner hver til vårt etter endt arbeidsdag. Men, det er godt miljø i gruppa og en fin gjeng. Så blir det helt sikkert enklere når man får enda mer kontroll, erkjenner Zinckernagel.

Da blir det sikkert også mer besøk fra familie og venner. I mellomtiden stortrives de i sine nye omgivelser og nyter den litt varmere vårparten.

– For Anna sin del får hverdagen litt mer innhold nå som stadig flere treningssenter åpnes opp. Man får stadig mer en følelse av at vi er del av et lokalmiljø, og det er fint for oss begge. Så gleder vi oss til å kunne invitere flere på besøk, avrunder Watford-proffen.

Kommentarer til denne saken