SpareBank 1 Nord-Norge omorganiserer betraktelig.

Det melder banken i en pressemelding mandag.

Omorganiseringen kommer for å forsterke satsingen mot person- og næringslivsmarkedet i nord. Ansvaret for næringsliv og personmarked samles nå i to nye enheter. Det er konserndirektør Trude Glad som skal lede næringslivsatsingen, mens konserndirektør Lasse Hagerupsen har fått ansvaret for privatmarkedet i konsernet.

Nå er også to øvrige roller på plass. Innenfor næringsliv får Per Martin Olsen en sentral rolle. Olsen har arbeidet i SpareBank 1 Nord-Norge siden 2013, og har lenge vært sjef for bankens kontor i Bodø. Han skal nå lede aktiviteten mot næringslivsmarkedet i Sør-Troms, Ofoten, Vesterålen, Lofoten og Salten.

– Per Martin var tidligere leder for bedriftsmarkedet i Salten. Siden har han vært ansvarlig for både næringsliv og personmarkedet i samme området, gjennom flere år som leder av vårt finanssenter i Bodø. Nå vender han på en måte litt hjem, så dette blir veldig bra, sier Trude Glad.

Olsen har tidligere blant annet arbeidet som banksjef i Danske Bank og har vært administrerende direktør i Cermaq Norge. Han ser frem til nye utfordringer:

– Jeg føler vel at bedriftssiden er min egentlige hjemmebane. Selv om jeg har et hjerte også for personmarkedet er det næringslivet som vekker mest interesse, om jeg kan si det slik. Jeg gleder meg til å rendyrke fagfeltet igjen.

For ytterligere å forsterke satsingen mot næringslivskunder har banken ansatt Bertil Aas i en nyopprettet stilling som banksjef med ansvaret for næringslivet i Salten. 46-åringen er utdannet siviløkonom, og har jobbet i SpareBank 1 Nord-Norge siden 2005. Siden 2018 har han vært avdelingsleder for bedriftsmarkedet. Han har tidligere også arbeidet for Visma.

For å styrke satsingen mot personmarkedet overtar Kristian Haubakk (40) som banksjef for personmarkedet i Bodø. Haubakk, som er utdannet siviløkonom, har tidligere ledet bankens avdeling ved City Nord og Meløy, og er også kjent som bankens forbrukerøkonom. Han har tidligere arbeidet for både Nordlandsbanken og DnB.

– Nå nærmer laget seg komplett, og vi er svært godt rustet for å ta en enda tydeligere posisjon som den foretrukne banken i Nord-Norge, sier Trude Glad.