Gå til sidens hovedinnhold

Penger til de eldre!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen har stilt 30 millioner til rådighet for landets kommuner for at de eldre skal få mulighet til å spise sammen på restauranter. Det gleder vi oss til – men det krever at kommunene SØKER om penger til det. Dette for å minne Eldrerådene på, at de må stille spørsmål til kommunen om, hvordan den har tenkt seg å gjøre dette. Det er også avhengig av at restaurantene er med på opplegget, så kanskje «noen» i kommunen kan stille seg i spissen for dette? Frivillige organisasjoner – Ildsjeler?

Det er i hvert fall ikke tvil om, at de eldre trenger å komme seg ut. Nå er det snart et år siden vi ble satt «under administrasjon» og manges tålmodighet begynner å bli tynnslitt. Dessverre for mange er det ikke bare tålmodigheten som lider – mange er blitt deprimerte – mange søker trøst i litt for mye sterke saker – mange får øket hukommelses tap, fordi de ikke har noen å snakke med.

Sosial omgang står øverst på listen over det som er viktigst for å holde seg levende i kropp og sjel. Så vi gleder oss til å få mulighet til å gå ut og spise sammen med andre! Vi håper kommunene og organisasjonene stiller opp! Vi gjør det i alle fall!

Kommentarer til denne saken