Ja du Skjalg, du Skjalg. Et rausere Bodø sier du. Og det sier du som har strøket ordet raushet fra ordlista for deg og byen din.

Hvor raus var du og byen din når det var snakk om at jeg, fra Nordland, skulle få samme hjertebehandling som deg?

PCI-saken er avgjort og du burde komme deg videre, i hvert fall prøve. Du jamrer fremdeles over Helse Nords avgjørelse i den saken, og anklager miljøet i Bodø for det. Må jeg minne deg på at både styreleder og administrerende direktør bor i Tromsø?

Apropos raushet, Troms og Tromsø viste jo ganske beskjeden raushet ovenfor Finnmark i forhandlingene om fylkessammenslåing. Dere hevdet at det var naturlig at Tromsø ble fylkeshovedstad. Dere var størst, hadde universitet, dere hadde UNN, dere var størst på forskning og sist men ikke minst, dere var største trafikknutepunktet.

I forhold til Trondheim blir Tromsø ei bygd. De er i den byen, dobbelt så stor som Tromsø, har vel så stort forskningsmiljø, betraktelig større sykehus og som trafikknutepunkt, i forhold blir vel Tromsø på størrelse med Røst.

Tross dette, var Sør-Trøndelag og Trondheim rause nok til å la lille Steinkjer bli fylkeshovedstad da de to fylkene slo seg sammen. Jeg vil bruke dine ord Skjalg, men snu litt på det, Nord-Norge trenger et rausere Tromsø. Du skjønner Skjalg Fjellheim, det finnes ting som går kjempebra selv om det ikke er i Tromsø.

Kurt Brandtzægg Jensen