Gå til sidens hovedinnhold

Påstandene om at jeg lyver er ren svada

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For det første vil jeg be Dag Egil Rugås kjøpe ei norsk ordbok slik at han kan utvide sitt ordforråd og føre en anstendig dialog. Han bør også lære å skille mellom person og sak. Påstanden om at jeg lyver vedrørende byggehøyde på blokkene er ren svada, og er et forsøk på å pynte brura.

Da jeg sannsynligvis har bedre kunnskap om landmåling enn noen i Rugåsfamilien, skal jeg forklare hva kotehøyde er. Den er antall meter over havet. Jeg har aldri imøtegått blokkhøyden på 19,8m, 3,3×6m. Men for å illustrere totalhøyde må man også ta med sokkelen. Sagt på en annen måte: Hvis en måler høyde på Dag Egil Rugås mens han står på gulvet og deretter måler høyde mens han står på er kasse, er høyden på personen den samme, men totalhøyden har økt. Det samme skjer med bygningene. På side 35 i detaljreguleringsplanen står det at kotehøyde på de høgste blokkene blir 23,6m og den laveste 20,3.

Utbyggerne hevder at de spiller med åpne kort. I løpet av et år er det ikke kommet noen informasjon. Jeg har spurt både utbygger og arkitekt om omfanget på prosjektet, men har blitt avvist.

Det forbauser meg at politikerne i 2020 ga grønt lys for å gå videre med byggeplanene. De politikerne jeg har snakket med har ikke forstått hvor høy blokkene blir. Jeg har også inntrykk at de ikke har kjennskap til reguleringsplanen, gjeldende fra 2018 til 2030, som tillater byggehøyde på 11m på Finneid.

Er det gitt noen forhåndsløfter fra politisk hold om endring av planen bare 2 år etter den ble vedtatt?

Jeg betviler at et så kostbart prosjekt ville blitt igangsatt bare på måfå.

Kommentarer til denne saken