Gå til sidens hovedinnhold

Passkontoret i Bodø oppfordrer folk til å være i god tid: – Køene starter snart

Artikkelen er over 2 år gammel

Senvinteren er høysesong på flere passkontorer i Norge, og før påske er det virkelig kamp i køen før å sikre seg nytt og fornyet pass.

Dette gjelder selvfølgelig også i Salten og resten av Nordland, og nå oppfordrer Nordland politidistrikt folk til å være ute i god tid.

– Hvis du trenger nytt pass før sommerferien er det lurt å fornye det allerede nå, melder Nordland politidistrikt i en pressemelding fra Codan forsikring.

Ferien kan ryke

Det er som regel ikke feil å komme seg litt bort fra frost og snø i vintermånedene, og flere reiser derfor til varmere strøk når kuldas setter inn. Passet er noe av det første som står på huskelista når du skal ut og fly, men det er veldig viktig å være observant og sjekke tidlig når det utløper.

– Hvis du må avlyse turen din på grunn av utløpt pass, og ikke får avbestilt billetter og overnatting, blir du dessverre selv sittende igjen med regningen for turen du ikke får dratt på, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring i pressemeldingen.

Glemmer du å fornye passet ditt, kan du risikere at ferieturen din går i vasken.

– Reiseforsikringer dekker mye, men det er viktig å ikke stole blindt på den. Ved feil eller mangler i nødvendige reisedokumenter har du ikke rett på erstatning fra forsikringsselskapet. Da må du selv betale for reisen du ikke fikk dratt på, legger Richvoldsen til.

Køene i Bodø nærmer seg

I Bodø starter som regel køene nærmere påske, men det kan oppstå kø allerede nå.

– På passkontoret i Bodø har vi minst pågang i høstmånedene og tidlig vinter, og størst pågang fra mai til fellesferien. Litt forenklet kan man si at køene starter når det nærmer seg påskeferien og varer til langt ut på sommeren. Litt ekstra trykk merkes også i forkant av vinterferien, sier Liv-Anija Sande Koivunen, leder for seksjon for sivil rettspleie i Nordland politidistrikt.

Kommentarer til denne saken