Gå til sidens hovedinnhold

Partiet Rødt er en magnet for pøbler og voldsutøvere. Hvorfor det?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da Arbeidernes Kommunistparti (AKP) og Rød Valgallianse (RV) falt sammen som en kortstokk, dannet de samme medlemmene en ny organisasjon - partiet Rødt. Revolusjonen skulle fortsette, men denne gang i kongens nye klær, og man gikk inn for å fjerne det mest ekstreme i programmet – for dermed gjøre seg mer spiselig, særlig blant førstegangsvelgere. Arbeidet har gitt frukter. Ved siste Stortingsvalg fikk Rødt (imponerende) 70 000 stemmer.

Rødts representanter landet rundt snakker hele tiden om fredspartiet Rødt – de som avstår fra all voldsbruk, og de ivrer for at alle skal få ytre seg i samfunnet, fordi man skal vise respekt ovenfor andres oppfatninger og meninger.

Dette høres jo så fint ut, ikke sant? Men det hele er en bløff, en løgn!

Det har slått meg at når kommunistiske Rødt deltar i protester og motaksjoner, så tiltrekker det samtidig bråkmakere, og enkelte ganger – voldsutøvere. Det har de siste måneders Sian-markeringer landet rundt tydelig vist.

Generelt vil jeg bestemt hevde at Rødt og deres allierte viser null respekt for andre som måtte ha helt andre meninger om en sak enn dem selv. Man går aktivt inn for å ødelegge for motpartens lovmessige rett til å ytre seg, og politiet får beskyldninger om at de er enten voldelige eller rasister, eller enda verre; utsatt for steinkasting.

Forrige måned i min hjemby Bergen var vi vitne til at lokale politikere fra både Rødt, SV og LO Bergen og Omland applauderte når Sian-lederen ble angrepet av rene lynsjemobben. Vi snakker altså kriminelle handlinger.

Vi har et av verdens beste politikorps – politibetjenter med solid utdannelse og som er trent i å unngå at situasjoner eskalerer. Det er både provoserende og støtende hvordan venstreradikal pøbel oppfører seg ovenfor ordensmakten. Vi har sett at det er en økning i muslimsk aggresjon, hvor dialog erstattes med vold. Dette fornekter Rødt. Der i gården legger man all skyld på «alle disse rasistene» - og hvor politiet ikke står særlig høyt i kurs, mildt sagt. Jeg er redd for at polariseringen øker, og Rødt er medskyldig.

Kommentarer til denne saken