Gå til sidens hovedinnhold

Parkeringsetaten i Bodø har også et menneskelig ansikt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ettersom vi er rådet til å finne andre reisemidler enn buss under koronapandemien, har min gamle SAAB fått seg noen byturer. Dermed har jeg også stiftet bekjentskap med parkeringsetaten i Bodø. Det møtet har vært positivt.

I fjor parkerte jeg i Tolder Holmers vei og reiste bort en uke. Etter et par dager fikk jeg en epost fra parkeringsetaten hvor de informerte om at det er parkering forbudt i veien, med bilde av skiltet og henvisning til at de hadde observert min bil der. Jeg takket for vennlig veiledning og informerte om at jeg ikke fikk flyttet bilen før påfølgende uke. Når jeg hentet bilen var det ikke parkeringsgebyr på den.

En kjøpmann i byen ble nylig kontaktet av parkeringsetaten. Kjøpmannen leverer varer på døra til en del folk i sentrum, gjerne eldre mennesker. Parkeringsetaten kontaktet ham for å tilby ham en lapp i frontruta med kommunens logo som informerer om vareleveringen, slik at han kan unngå gebyr når han må parkere nærmere inngangen enn det som er tillatt.

I januar opplevde jeg å komme når parkeringsvakten var i ferd med å skrive ut gebyr. Det går jo vanligvis ikke bra, men vakten sa ”det er greit” og ga meg et hyggelig informasjonsskriv om at det fra februar blir avgiftsbetaling fram til klokka 18:00 (som for øvrig er slik det er i de fleste andre byen av vår størrelse).

Det er rett og slett mye som tyder på at det er etablert en god, kundeorientert kultur i parkeringsetaten vår.

Jeg har også fått et par høyst rettmessige parkeringsgebyr. Da må man betale og forsøke å glemme så raskt som mulig. Etaten har en viktig jobb i å sikre trafikksikkerhet og framkommelighet i byen, og gebyrene er også et virkemiddel. Det virker i alle fall på meg.

Disse eksemplene er sikkert ikke nok til å ”parkere” de som alltid vil klage på parkeringsetater både i Bodø og andre steder, men jeg håper å ha nådd fram med at parkeringsetaten i Bodø også har et menneskelig ansikt.

Kommentarer til denne saken