Nå kommer tidenes norske band til Parken: - Vi er utrolig stolte

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det sier Gøran Aamodt. På Parken 2018 blir a-ha headliner.

Like etter at Matoma avsluttet Parken 2017, annonserte festivalen hvem som blir lørdagens headliner neste år. Det blir a-ha.

Publikum var fra seg av begeistring og jublet hemningsløst.

– Vi er egentlig for små til å ta imot dem, men vi får det garantert til. De skal også gjøre Kongsberg og Jugend i Ålesund, forteller festivalsjef Aamodt.

Nå har parken råd til a-ha

– Du har tidligere sagt at a-ha er for kostbar for Parken?

– Ja, men nå har vi råd til det. Vi har forsøkt å få dem til Parken tidligere. Ikke minst i 2010 da de også spilte i Tromsø.

– Kommer det til å gå på bekostning av resten av menyen til Parken 2018?

– Nei, definitivt ikke. Vi skal fylle plakaten på en så god måte som mulig, sier Aamodt.

Foto:

Vil ha flere navn på plass

– Når starter billettsalget til Parken 2018?

– Det har vi satt til 1. november. Vi skal ha på plass noen flere navn enn a-ha før vi starter billettsalget.

Gøran Aamodt betegner dette som en drømmesituasjon for neste års festival. A-ha gjør stort sett bare stadionkonserter rundt omkring i verden.

– De kommer selvsagt med full pakke til Parken. Dette er en drømmebooking for publikumet vårt. Veldig mange mellom 18 og 80 år har et forhold til a-ha. Det er et historisk band som gjør gode livekonserter. I veldig mange år hadde de liverekorden når det gjelder antall publikummere på konsert. Den satte de i Rio med 200.000 til stede.

– Hvordan er det med deg. Liker du a-ha?

– Jeg har aldri sett dem live, men jeg har et sterkt forhold til de to første platene deres, «Hunting High and Low» (1985) og «Scoundrel Days» (1986), svarer Aamodt.

Foto:

Utrolig deilig

Morten Harket, Paal Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen dannet bandet i 1982. De har fått Spellemannprisen ni ganger. A-ha har solgt nærmere 45 millioner album og 70 millioner singler. Deres tiende studioalbum, «Cast In Steel», kom i 2015.

– Det er utrolig deilig at vi har sikret oss a-ha. Når jeg fortalte organisasjonen dette, ble de lamslått og utrolig glade, sier Gøran Aamodt, i det Parken 2017 ebber ut og blir historie.

Headliner i 2018: a-ha skal avslutte lørdagen som headliner under Parken 2018. Billettsalget starter 1. november

Foto:

Artikkeltags