Det sier Gøran Aamodt. På Parken 2018 blir a-ha headliner.

Like etter at Matoma avsluttet Parken 2017, annonserte festivalen hvem som blir lørdagens headliner neste år. Det blir a-ha.

Publikum var fra seg av begeistring og jublet hemningsløst.

– Vi er egentlig for små til å ta imot dem, men vi får det garantert til. De skal også gjøre Kongsberg og Jugend i Ålesund, forteller festivalsjef Aamodt.

Nå har parken råd til a-ha

– Du har tidligere sagt at a-ha er for kostbar for Parken?

– Ja, men nå har vi råd til det. Vi har forsøkt å få dem til Parken tidligere. Ikke minst i 2010 da de også spilte i Tromsø.

– Kommer det til å gå på bekostning av resten av menyen til Parken 2018?

– Nei, definitivt ikke. Vi skal fylle plakaten på en så god måte som mulig, sier Aamodt.

 

Vil ha flere navn på plass

– Når starter billettsalget til Parken 2018?

– Det har vi satt til 1. november. Vi skal ha på plass noen flere navn enn a-ha før vi starter billettsalget.

Gøran Aamodt betegner dette som en drømmesituasjon for neste års festival. A-ha gjør stort sett bare stadionkonserter rundt omkring i verden.

– De kommer selvsagt med full pakke til Parken. Dette er en drømmebooking for publikumet vårt. Veldig mange mellom 18 og 80 år har et forhold til a-ha. Det er et historisk band som gjør gode livekonserter. I veldig mange år hadde de liverekorden når det gjelder antall publikummere på konsert. Den satte de i Rio med 200.000 til stede.

– Hvordan er det med deg. Liker du a-ha?

– Jeg har aldri sett dem live, men jeg har et sterkt forhold til de to første platene deres, «Hunting High and Low» (1985) og «Scoundrel Days» (1986), svarer Aamodt.

 

Utrolig deilig

Morten Harket, Paal Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen dannet bandet i 1982. De har fått Spellemannprisen ni ganger. A-ha har solgt nærmere 45 millioner album og 70 millioner singler. Deres tiende studioalbum, «Cast In Steel», kom i 2015.

– Det er utrolig deilig at vi har sikret oss a-ha. Når jeg fortalte organisasjonen dette, ble de lamslått og utrolig glade, sier Gøran Aamodt, i det Parken 2017 ebber ut og blir historie.

Headliner i 2018: a-ha skal avslutte lørdagen som headliner under Parken 2018. Billettsalget starter 1. november