Thåström første artist til Parken09

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

En av Sveriges største rockeprofiler de siste 30 årene er klar for Parken09.

DEL

Parkenfestivalen har lyktes bra med svenske navn tidligere. Festivalsjef Erik Johansen håper det skal skje igjen når Joakim Thåström (51) går på scenen i Rensåsparken fredag 21. august eller lørdag 22. august.

– Det er ennå ikke bestemt hvilken dag Thåström skal spille, men nå er i alle fall avtalen i boks. Vi har helt siden vi startet Parkenfestivalen hatt Thåström på ønskelista, sier Erik Johansen.

Et kult navn

Joakim Thåström har med seg fullt band til Bodø, og en titt på en del anmeldelser i svenske aviser fra hans forrige turné forteller at han også spiller låter fra tiden da han frontet det populære rockebandet Imperiet.

– Jeg hører fortsatt mye på 80-tallsplatene til Imperiet. Hans soloproduksjon etterpå er også bra, mener Johansen.

Joakim Thåström er en av Sveriges virkelige rockeveteraner. Han er fortsatt ettertraktet på plate- og konsertmarkedet.

– Jeg synes det er kult at vi har sikret oss Thåström. Han er neppe en artist for de store massene, men de som kjenner til ham vil like dette, sier festivalsjefen.

Ebba Grön og Imperiet

Ebba Grön var det første bandet til Joakim Thåström. De dukket opp midt i punkeperioden under andre halvdel av 70-tallet og var populær både i Sverige og her hjemme.

Den store kommersielle uttellingen kom med Imperiet. Albumet "Blå himlen blues" fra 1985 regnes i dag som en klassiker fra den perioden. Utover 90-tallet og fram til i dag har Thåström satset som soloartist.

Hans forrige plate, "Skebokvarnsvegen 209", ble utgitt i 2005, og 4. mars er han klar med oppfølgeren. Like etter utgivelsen drar han ut på turné i Sverige.

Mer i januar

Erik Johansen tror at Parken09 kan ha flere navn klar i løpet av første halvdel av januar.

– Vi har inne bud på flere artister der det vil bli tatt en avgjørelse ganske snart. Men å få tak i de riktige navnene er ingen enkel oppgave. Slik har det vært de andre årene også. Men vi er optimister. sier Erik Johansen. Og legger til:

–Akkurat nå er vi veldig glad for at Thåström er på plass.

Artikkeltags