Terje Vinterstø Røthing har holdt sitt Skambankt gående samtidig som han har vært gitarist i Kaizers Orchestra. Det har fungert bra, og Skambankt har sikret seg en anseelig stor fanskare.

Det tok likevel ikke helt av i Parken. Det var noe uforløst over det hele. Noe av det skyldes det kjedelige sceneshowet til Røthing og hans makkere. Dermed står og faller alt på låtene, som tidvis er gode nok til å stå på egne ben. Skambankt rakk å spille ti låter i settet sitt.

Den andre av dem var låten de har skrevet til seg selv, kalt “Skambankt”. Bra, men “Hardt regn”, “Voodoo” og “Mantra” låt enda bedre. Man skal i utgangspunktet hylle band som er så ujålete og ekte som Skambankt.

Det de leverte var tøff, kompakt og organisk rock med tyngde og driv. Vinterstø Røthing prøvde å få med seg publikum med både snakk og rop, og klarte det sånn passe. Men den store gnisten og energien var kanskje ikke helt der.

Det som denne musikksjangeren er så veldig avhengig av å ha. Røthing er vel heller ikke den helt store vokalisten, men han fikser det akkurat så bra at det høres tøft ut likevel.

Rune Slyngstad

Skambankt

Hovedscena fredag kl. 18.25

Terning 4

50 minutter