- Parken er landets desidert mest schizofrene festival!

Mye fest, mye moro. Musikkommentatorer mener det ikke gjør noe at innslag som dette, Sirkus Eliassen som nesten stjal hele festivalen i fjor, får stor plass på Parkenfestivalen.

Mye fest, mye moro. Musikkommentatorer mener det ikke gjør noe at innslag som dette, Sirkus Eliassen som nesten stjal hele festivalen i fjor, får stor plass på Parkenfestivalen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Slik beskriver Robert Hoftun Gjestad, musikkommentator i Aftenposten, årets festivalprogram.

Spriker

- Parkenfestivalen spriker, men det er ikke nødvendigvis så ille. «Litt for enhver smak» er en slik festivals nødvendighet for å overleve.

Det mener musikk- og festivalkommentatorer Avisa Nordland har vært i kontakt med etter at «Musikalsk blandadrops» var tittel på kommentaren «Fritanker» i gårsdagens avis, av ANs Helge Grønmo.

Grunn til stolthet

– Haha! Denne kommentaren i seg sjøl spriker mer enn programmet til Parkenfestivalen noen gang kommer til å gjøre, for hva i djevelens skinn og bein er det han mener, er det en hyllest eller er det det motsatte? spør Egon Holstad, musikkjournalist og kommentator i Nordlys.

– Parkenfestivalen er en festival Bodø har all grunn til å være stolt av. Den har et program som er mainstream på den ene sida, og som gir de spesielt interesserte noe de vil ha også. Dermed blir det i tillegg mange som får høre noe de ikke visste at de likte, sier Egon Holstad, som mener Parkenfestivalen har en bra «meny» totalt.

«Schizofren festival»

– Parken er lik en stor fest, men festivalen er ikke musikalsk viktig. Det er landets desidert mest schizofrene festival, om man får bruke et slikt uttrykk. Halvdan Sivertsen fulgt av 50 Cent lørdag kveld sier alt om akkurat dette, er kommentaren til Robert Hoftun Gjestad, musikkommentator i Aftenposten.

– Parken virker altså ikke som en rockefestival, men en folkefestival der musikken er noen hakk mindre viktig enn totalopplevelsen av fest. Noe som selvfølgelig er lov, selv om jeg personlig ikke finner det spennende. Men det gjør tydeligvis lokalbefolkningen, som sørget for utsolgt hus allerede i vinter.

«Samtidig er dette et valg som følger trenden i Festival-Norge, der bredde er stikkordet for å klare seg, noe vi skriver om i Aftenposten i dag, om boken «Festival! Mellom rølp, kultur og næring», skriver Robert Hoftun Gjestad i sin mail til AN.

Vi gjengir utdrag av Aftenpostens artikkel nedenfor.

Må gjøre det slik i Bodø.

– Nick Cave er utrolig bra, 50 Cent er ikke så svær og egentlig ganske kjedelig anno 2013, mener Avisa Nordlands musikkommentator Rune Slyngstad om årets Parkenprogram.

– Det spriker, men de ønsker det slik. Man må også gjøre det slik i Bodø, med litt vamp, litt tungrock, litt indie og litt som egentlig er veldig smalt. Men her finnes også navn som er store nok til at festivalens program totalt sett blir ekstra spennende, sier Rune Slyngstad.

  • Hva mener du? Si din mening om Parken i kommentarfeltet under!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken