Gå til sidens hovedinnhold

Pandemien er ikke over!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når man ser hvordan folk agerer, må man undres over at det ikke tenkes. Folk tar ikke hensyn til avstand, meget få bærer maske og de som bærer maske, blir sett rart på. Smitten raser i befolkningen, og sykehusene fylles opp med akuttilfeller som må ha behandling. Det er en eskalerende og alvorlig utvikling.

Det er forunderlig hvordan nasjonale myndigheter over natta åpnet opp samfunnet i slutten av september, noe som resulterte i situasjonen vi har nå. Det var viktig for Høyre å åpne mens de satt i regjering – for å sanke goodwill. Det var altså en politisk avgjørelse, ikke en medisinsk.

FHI-toppen Preben Aavitsland utbrøt bramfritt i vår: «det var den pandemien..:». Nå skriver vi oktober, og smittetrykket er stort. Når han og FHI bommet så stygt, hvem kan man da feste lit til?

Eksperter sier nå at vi kanskje aldri blir kvitt viruset, selv om vi vaksinerer alle innbyggere tre ganger! Det er dramatiske nyheter. Nå må myndighetene i kommuner og sentralt ta ansvar og innføre tiltak igjen, før sykehusene overbelastes og forholdene blir enda mye verre!

Kommentarer til denne saken