Overtar aksjene av nabokommunen: – Vil styrke apparatet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nå satser Sjøfossen Næringsutvikling på å bli et sterkere selskap for Gildeskål kommune.

Målet er å ta initiativ til, gi råd og bidra med kapital til etablering av nye, robuste arbeidsplasser i nye og eksisterende næringsvirksomheter i Gildeskål, men også i Beiarn, der det er naturlig.

Sjøfossen Næringsutvikling er i dag eid av Gildeskål kommune med 48,35 prosent, Beiarn kommune med 48,35 prosent og Gildeskål Sparebank med 3,29 prosent.

– Men som en del av en strategiprosess, hvor avklaring av behov og ambisjoner på næringssiden hos selskapets eierkommuner har vært i fokus, er det framkommet en intensjon om at Gildeskål kommune nå skal overta Beiarn kommune sine aksjer i selskapet, heter det i en pressemelding.

Formålet med endringene av eierskapene i selskapet, er å styrke næringsapparatet i Gildeskål.

– I dag har selskapet det operative ansvaret for drift av Gildeskål kommunens næringsavdeling, mens Beiarn kommune har egen næringskonsulent, som selskapet har et nært samarbeid med, skives det videre.

Beiarn og Gildeskål kommune vil imidlertid videreføre sitt samarbeid innen næringsutvikling gjennom felles prosjekter og kjøp/salg av tjenester der det er naturlig. Ved utgangen av 2018 hadde selskapet medeierskap i åtte bedrifter i ulike bransjer, blant annet reiseliv, eiendom og produksjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken