Overraskende tall: Boligprisene steg i april

Opp: Boligprisene steg i april, til stor overraskelese for dem som forventet at de skulle synke. Her fra byggingen av The Storm i Bodø sentrum

Opp: Boligprisene steg i april, til stor overraskelese for dem som forventet at de skulle synke. Her fra byggingen av The Storm i Bodø sentrum Foto:

Der hvor alle spådde at prisene skulle falle, ble realiteten en ganske annen.

DEL

Onsdag kunne Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen presentere tallene for april, og de overrasket mange.

Nominelt steg boligprisene 0,5 prosent på landsbasis. I forkant meldte DNB Markets at de forventet en nedgang på hele tre prosent. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent, men det presiseres at prisnedgangen i Oslo på 0,7 prosent trekker ned landsgjennomsnittet.

I Tromsø steg for eksempel prisene med 0,9 prosent, mens det i Bergen og Trondheim steg så mye som 1,4 og 1,2 prosent, melder E24.

– Vi var noe overrasket over at volumene var så store, vi trodde de skulle falle mer. Prisutviklingen var som forventet flat. Boligmarkedet er preget av koronakrisen, men for dem som ikke er rammet av permitteringer eller oppsigelser har ikke krisen påvirket privatøkonomien i særlig grad, sier Lauridsen til E24.

Ved utgangen av april var prisene 1,2 prosent høyere enn tilsvarende tidspunkt i fjor.

– I denne situasjonen forventer vi en noe svakere prisutvikling enn normalt i de nærmeste månedene, men vår erfaring med tidligere kriser tilsier at boligmarkedet vil tåle coronakrisen relativt godt, fortsetter administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til E24.

Artikkeltags