Gå til sidens hovedinnhold

Over 40 beboere saksøker Corponor

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag ble det kjent at over 40 beboere i Bodø Panorama Vest forbereder et søksmål mot utbygger Corponor.

Det var Bodø Nu som først omtalte saken.

Krever 20–30 millioner

I høst skrev Avisa Nordland om beboere i Panorama Vest som følte seg lurt av Corponor. De klaget blant annet på store forsinkelser i byggeprosessen og dårlig standard på vinterhagene i leilighetene.

Det er dette som nå skal være bakgrunnen for det kommende søksmålet. Beboerne som går til sak mener de ikke har fått det de ble lovet av utbygger Corponor. Det bekrefter advokat Olav Martin Jentoft til Bodø Nu. Han representerer rundt 40 klienter fra sameiet Panorama Vest.

Ifølge nettavisen skal søksmålet være klart i løpet av en måneds tid, og det skal være snakk om et beløp på mellom 20 og 30 millioner kroner.

- Trist

Ledelsen i Corponor og Panorama Vest fikk først vite om søksmålet gjennom media.

- Vi hadde hørt snakk om det, og ser jo hva som står i media, men siden søksmålet ikke er klart har vi ikke fått noe konkret informasjon om det. Det er veldig trist at denne saken har fått utvikle seg slik. Vi er først og fremst opptatt av å gjøre kundene fornøyde, og vi beklager på det sterkeste at vi ikke har klart å tilfredsstille alle beboerne i Panorama Vest, sier daglig leder Roger Pettersen i Panorama Vest.

Han forteller til an.no at de nå gjør alt de kan for å finne en løsning i saken.

- Saken er løftet opp på øverste nivå og toppledelsen er nå direkte involvert i saken. Vi tar kontakt med hver enkelt beboer for å ordne opp i dette, sier Pettersen.

Tar selvkritikk

En av de som som kritiserer Corponor er beboer Børre Arntzen. Han er svært kritisk til hvordan selskapet har håndtert problemene i Panorama Vest.

"Heldigvis har sameiet i Panorama Vest et velfungerende styre som kjapt så at de absolutt ikke kunne inolverere seg i saken slik Corponor ønsket. Men splitt og hersk-teknikken til Corponor har allerede forsuret tilværelsen for noen av de som bor i sameiet, både blant de som vil ha vegg, og de som ikke vil. Ikke trivelig i det hele tatt.", skriver Arntzen på sin blogg.

- Dere har lenge vært kjent med problemene i Panorama Vest, og fått kritikk for håndteringen av saken. Hvorfor har dere ikke tatt større grep tidligere for å unngå et søksmål?

- Vi forstår at vi har håndtert denne saken altfor dårlig, men vi har jobbet på spreng for å gjøre kundene fornøyde. Hovedproblemet i denne saken ligger nok i at produktet ikke har blitt levert i tide. Det har vært lekkasjer i vinterhagene som har tatt tid å få tettet, og det er fremdeles noen som ikke er tette. Vi har selvfølgelige stor forståelse for at kundene blir misfornøyde når byggearbeidet fortsatt pågår åtte måneder etter overtakelse. Der tar vi stor selvkritikk, sier Pettersen.

Corponor og Panorama Vest er likevel trygge på at de har levert det de lovet.

- Når det gjelder det juridiske i denne saken, så er vi trygge på at vi har levert i henhold til kontrakt og prospekt på dette prosjektet, sier styreleder Roy B. Nilssen i Corponor.

- Burde vært tydeligere

- Beboerne som nå vil saksøke dere mener vinterhagene er for dårlig konstruert og ikke kan brukes året rundt. Noen er fortsatt ikke ferdigstilte. Er dette hva dere lovet?

- Vi har aldri sagt at vinterhagene kan brukes året rundt, men at de kan utvide utesesongen betydelig. Vinterhagene er et helt nytt konsept i Bodø, og vi har kanskje ikke vært tydelig nok på forventningene og veiledningene til hvordan de kan brukes. Det er en dansk leverandør som har konstruert vinterhagene, og selv om de er en meget god leverandør, har Bodø et vanskelig klimaforhold som endrer seg raskt. Dette burde vi vært tydeligere på, sier Nilssen.

Frykter ikke saksmål

Han understreker likevel at de fleste i Panorama Vest er svært fornøyde med sin vinterhage og bolig.

- Det er ikke alle som mener dette, og de fleste beboerne trives veldig godt, men vi er veldig lei oss for at noen er misfornøyde og for de store forsinkelsene. Corponor har aldri vært med på en sak som dette i Bodø tidligere, og den største verdien for oss er fornøyde kunder. Det skal vi sørge for nå også, sier Nilssen.

Styrelederen er derimot ikke bekymret for et søksmål.

- For å være helt ærlig er vi ikke redd for et søksmål. Det viktigste nå er å gjøre kundene fornøyde, og det tar vi på alvor. Så får vi ta en eventuell rettssak dersom det kommer til det, avslutter Nilssen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.