Gå til sidens hovedinnhold

Over 2000 får vaksine denne uken

Denne uken skal 2.100 personer vaksineres i Bodø.

I forrige uke ble det kjent at Bodø kommune starter massevaksinering.

I løpet av to uker vil kommunen motta 4000 doser av Pfizer-vaksinen. 1.932 av disse dosene ble satt i forrige uke, og denne uken vil ytterligere 2.100 personer enten få sin første eller andre dose av vaksinen.

– Målet er at alle som ønsker vaksine, skal få vaksine – i rett rekkefølge. Men når volumet blir så stort, så øker også sjansen for feil. Det er derfor vi ber folk om å melde seg, hvis de mener de tilhører disse prioriteringsgruppene, uttalte Jørgen Bjørnstad da nyheten om massevaksinering ble lagt fram.

– Det er også viktig å påpeke at alle som ønsker vaksine må registrere seg for dette.

2100 doser

Flertallet av vaksinedosene som skal settes denne uken, går til de som får sin første dose.

Slik er fordelingen:

  • 1.995 doser av Pfizer-BioNTech-vaksinen skal brukes til første dose.
  • 105 doser av Pfizer-BioNTech-vaksinen skal brukes til andre dose.

De som vaksineres er i aldersgruppen 45 til 54 år, med underliggende sykdommer. Helsepersonell blir også vaksinert denne uken.

Bodø kommune avventer svar fra FHI på bruk av AstraZeneca-vaksinen. Inntil videre vil derfor alle motta Pfizer-vaksinen.

30 prosent

Ved utgangen av forrige uke hadde 13.251 personer fått minst en vaksinedose i Bodø. 3.661 av disse er fullvaksinerte, og 9.590 har fått sin første dose.

Dette utgjør 3661 fullvaksinerte personer og 9.590 personer som har fått første dose. Av personer over 18 år i Bodø har 31 % fått minst en vaksinedose.

Ifølge kommuneoverlege Tor Claudi vil nesten 30 prosent av befolkningen i Bodø ha fått én dose innen 1. mai.

– Og vi skal huske på at den første dosen gir en beskyttelse på 80 prosent. Med dose to øker dette til mellom 90 og 95 prosent, kunne han fortelle under forrige ukes pressekonferanse.

Kommentarer til denne saken