Guds kvern maler i hvert fall, mens fylkesrådets planer om å avgiftsbelegge parkeringsplassene foran fylkeshuset i Bodø har stått bom stille i sju år

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Guds kvern maler langsomt, heter det. Nå har Vårherre fått kvalifiserte konkurranse fra Nordland fylkeskommune.

Tirsdag skrev an.no at fylkeskommunen oppfordrer folk til å kjøre kollektivt, men lar lar egne ansatte parkere gratis. (krever AN+)

8 uker AN+ til kun 99,-

For Guds kvern maler nå i hvert fall, mens fylkesrådets planer om å avgiftsbelegge parkeringsplassene foran fylkeshuset i Bodø har stått bom stille i sju år.

Så lenge siden er det siden Høyres Oddleif Olavsen stilte spørsmål om dette på fylkestinget. Der daværende fylkesrådsleder Odd Eriksen svarte at fylkesrådet parallelt med det da pågående arbeidet med ny kollektivplan for Bodø ville «utarbeide et regelverk og system for avgiftsbelagt parkering utenfor fylkeshuset».

Sju år senere holder fylkeskommunen «fortsatt på med planleggingen internt», ifølge kontorsjef Viggo Eide.

I løpet av disse sju årene har det skjedd mye når det gjelder biltrafikk, parkering og kollektivtilbud. Nordland fylkeskommune har, sammen med staten og norske kommuner jobbet aktivt for å få flere over fra egen bil til felles kollektivtransport.

Det har skjedd ved en kominasjon av pisk og gulrot. Kollektivtrafikken er utviklet og forbedret, samtidig som det er blitt både dyrere og verre å kjøre bil, og ikke minst; å finne parkeringsplasser.

Da er det – for å si det mildt – et paradoks at de siste gratis, offentlige parkeringsplassene i Bodø sentrum er forbeholdt fylkets egne ansatte. Inkludert folk som alt for sju år siden lovte å rydde opp.

Det er få ting som irriterer det norske folk mer enn politikere som sier en ting og gjør noe helt annet. Ikke minst når det de sier går ut over folk flest, mens det de gjør sikrer dem og deres venner fordeler.

For kort tid siden ble det avslørt at byrådslederen i Oslo, som vil begrense folk flests muligheter for å kjøre bil i sentrum, selv kjøres rundt i en luksusbil med sjåfør betalt av kommunen.

Nå ligger det selvsagt oss fjernt å hevde at det ekstreme sommelet på fylkeshuset skyldes at det dreier seg om kutt i egne privilegier, men vi kan forstå at enkelte velgere vil tro det.

Slik sett er dette nok et bidrag til å undergrave folks tillit til sine politikere.

Så får vi se om det går sju år til før den pågående «interne planlegging» er ferdigstilt.

Artikkeltags