Delingsøkonomien har for alvor gjort sitt inntog i bilbransjen. Det viser årets søkestatistikk for Finn.no, der ordet delebil debuterer med en fjerdeplass.

Mens campingvogn holder stand som det mest søkte bilrelaterte ordet på Finn, må både BMW og Volvo se seg slått av delebil, som inntar fjerdeplassen. Alle tre er nykommere. Delebil klarer imidlertid ikke å rokke ved Tesla, som beholder andreplassen.

Årets lister viser at vi fremdeles elsker sofa, småbruk og merkevarer som Gucci og Louis Vitton. Fylkesoversiktene viser også at det først og fremst er Oslo som er opptatt av luksusmerkene. For hovedstaden gjelder dette nær halvpartene av de 10 mest søkte ordene, mens resten av landet åpenbart er langt mindre luksusorientert.

Sykkelglade trøndere

Fylkeslistene viser ellers at hedmarkinger liker trekkspill, og at rogalendinger er hakket mer opptatt av TV enn oss andre. Søkeordet sykkel går igjen over hele landet, men med trønderne in topp. I Trøndelag inntar nemlig søkeordet sykkel tredjeplassen.

Det mest søkte ordet og en soleklar vinner er imidlertid sofa.

– At sofa og sykkel fortsatt er på topp 10-listen for tredje år på rad, er ikke overraskende. Vi nordmenn er jo veldig opptatt av oppussing og utskifting av møbler, og der kommer sofa inn i bildet, skriver Finn i en pressemelding.

Bolig-Oslo tilbake i têt

Statistikken avspeiler også eiendomsmarkedet. For to år siden førte eiendomsmangel og høye priser til at Oslo falt på søkelistene og havnet på en sjetteplass. I fjor var Oslo tilbake på andreplass på topplisten – kun slått av småbruk.

I år ligger hovedstaden fortsatt på en solid andreplass, rett bak småbruksdrømmen. I tillegg havner Fornebu på en fjerdeplass, mens Hommersåk, Konnerud, Nesøya og Sjusjøen er nykommere på listen, med henholdsvis tredje, sjette, åttende og tiendeplass,

Vi elsker fortsatt Spania

På reisefronten troner Spania og Hellas på topp med Gran Canaria og Kreta som de mest brukte søkeordene innenfor pakkereiser.

De som vil leie hytte, søker først og fremst på Spania og Norge. Her hjemme er det ikke uventet vintersportsstedene Trysil og Hemsedal som er mest populære.