NextMove blir navnet på selskapet som skal drive flyruten Ørland-Oslo-Ørland videre.

Selskapet har inngått en avtale med Danish Air Transport A/S (DAT) om å fly ruten.

Etter at FlyViking innstilte driften 12. januar i år har eieren bak det nye selskapet videreført flyvningene i samarbeid med DAT. Med etableringen av NextMove ønsker man også å se på mulighetene for å utvikle nye tilbud til andre destinasjoner i samme segment.

– Vi ser at det er mulig å fly med god økonomi på ruten Ørland-Oslo-Ørland, siden passasjertallene har vært oppløftende. Ørland er som alle kjenner til i sterk vekst med en spennende utvikling både innenfor privat og offentlig sektor. Spesielt er utbyggingen av Ørland flystasjon viktig, og vi vet at aktører knyttet til utviklingen av basen har behov for stabile flyvninger til og fra hovedstaden i mange år fremover, sier daglig leder Heine Richardsen i ei pressemelding.

DAT

– Vi er også overbevist at vi gjennom å ta steg for steg og profesjonalisere driften av denne første ruten kan legge grunnlaget for å utvikle ruter mellom andre destinasjoner. Om dette vil skje med egne fly eller i samarbeid med andre selskaper er noe vi vil se nærmere på, sier Richardsen, som roser samarbeidet med dagens samarbeidspartner DAT:

– Samarbeidet har fungert utmerket fra dag én. De har fløyet på det norske rutenettet siden 2003 og har gjennom årene i Norge bevist at de har levert sikre flyvninger med en regularitet og punktlighet i absolutt toppklasse. Deres fly og økte kapasitet vil komme alle reisende til gode, gjennom at antallet billige billetter vil bli flere, slår Richardsen fast.

NextMove sin foreløpig eneste rute vil være et fundament for den videre utviklingen av selskapet, står det i pressemeldingen.

– Vi har tatt inn over oss de utfordringene som gjorde at FlyViking valgte å avvikle driften. Spesielt gjelder dette gode og fremtidsrettede løsninger for billettbestilling for både privat- og bedriftsmarkedet, sier Richardsen.

NextMove AS er et nyetablert selskap med en aksjekapital på åtte millioner kroner. Selskapet eies i sin helhet av Ola A. Olsen. Han er også styreleder i selskapet.