Ordførere har gått ut med en felles oppfordring: - Støtt lokalt næringsliv og hjelp naboen

Tryggere hverdag: Ordførerne Britt Kristoffersen (t.v.) og Wibeke Aasjord Juul mener alle kan bidra til å trygge hverdagen for hverandre, via telefon eller gjennom små tjenester.

Tryggere hverdag: Ordførerne Britt Kristoffersen (t.v.) og Wibeke Aasjord Juul mener alle kan bidra til å trygge hverdagen for hverandre, via telefon eller gjennom små tjenester. Foto:

Ordførerne i Hamarøy og Steigen har gått ut med felles oppfordring til innbyggerne i de to kommunene.

DEL

– Det som skjer nå i samfunnet har vi aldri opplevd før i nyere tid. Til tross for alt som skjer rundt oss er det viktig at vi prøver å leve så normale liv som mulig, og ta vare på hverandre. Hamarøy og Steigen kommuner jobber kontinuerlig med å følge situasjonen og iverksette tiltak for å beskytte innbyggerne, spesielt de sårbare gruppene, skriver ordfører Britt Kristoffersen i Hamarøy og kollega Wibeke Aasjord Juul i Steigen i et felles opprop.

Der viser de til at det nå er krevende tider der alle opplever innskrenket frihet som følge av smitteverntiltak.

– Vi må nok belage oss på at dette kommer til å ta tid. Livet slik vi er vant til det, blir begrenset. I denne situasjonen vil vi oppfordre alle til å stå sammen og være solidariske. Vi har ikke vært i en tilsvarende situasjon tidligere, så vi arbeider kontinuerlig for å evaluere alle innførte tiltak og finne gode løsninger, forsikrer Kristoffersen og Juul.

De mener at det faktum at Hamarøy og Steigen har spredt bosetting og få, større møteplasser, gir et godt utgangspunkt for å håndtere utfordringene på en kontrollert måte. Ordførerne er veldig takknemlige for alle som i disse dager gjør en ekstremt viktig jobb for å holde samfunnet gående.

Samtidig er begge ordførerne bekymret for de deler av næringslivet. De oppfordrer derfor til å støtte opp om lokalt næringsliv i den grad det er mulig akkurat nå.

Juul og Kristoffersen kommer også med andre oppfordringer:

– Hjelp naboen din, snakk med barn og unge og gi en hånd til dine sambygdinger når det trengs. For enkelte kan denne situasjonen oppleves som veldig vanskelig. Vi tror at alle kan bidra til å trygge hverdagen for hverandre, via telefon eller gjennom små tjenester. Snakk om også de positive tingene i hverdagen. Det er viktig, mener ordførerne i Hamarøy og Steigen.

Artikkeltags