Gå til sidens hovedinnhold

Oppretter skolebuss mellom Beiarn, Misvær og Saltdal

Fra høsten blir det mulig for skoleelever å pendle fra Beiarn og Misvær til Rognan.

Fra høsten av etablerer Nordland fylkeskommune skoleskyss fra Beiarn og Misvær til Rognan.

- Det vil gå buss fra Beiarn og Misvær om morgenen til Saltdal videregående skole, og gjøre det mulig for elever å pendle daglig til og fra Rognan, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Pendling som alternativ

Det vil bli avgang fra Storjord i Beiarn 06.40 og Misvær 06.25. Bussen kommer til skolen 07.15. Retur fra skolen vil bli kl 15.20.

- Dette er et etterspurt tilbud og noe vi forventer vil bli godt mottatt, både i Misvær og Beiarn. Det er også positivt for Saltdal videregående skole som kan få et økt elevgrunnlag, samtidig som muligheten for å dagpendle gjør at elevene slipper å flytte på hybel, utdyper fylkesråd for utdanning og kompetanse, Hild-Marit Olsen (Ap).

Tidlig transport til Bodø

Transporten vil selvsagt være åpen for alle reisende og vil korrespondere med buss fra Rognan til Bodø kl. 07.20. Dette vil blant annet gjøre det mulig å komme seg fra Beiarn til Bodø en drøy time tidligere enn i dag, selv om reisen naturlig nok blir litt lenger, står det i pressemeldingen fra Nordland fylkeskommune.

- Vi er spent på om elevene nå velger å dagpendle. Det har som nevnt vært etterspurt fra disse bygdene, og vi håper tilbudet blir brukt flittig, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Kommentarer til denne saken