Går nye veier for et grønnere forbruk: Kutter 107.000 liter diesel

Nå setter Gildeskål Forskningsstasjon AS (Gifas) inn flere nye miljøvennlige tiltak.

Nå setter Gildeskål Forskningsstasjon AS (Gifas) inn flere nye miljøvennlige tiltak. Foto:

DEL

I april plugger Gildeskål Forskningsstasjon AS (Gifas) inn støpslet og kobler seg til landstrøm på tre anlegg. Det skriver Salten Aqua i en pressemelding.

Gifas og Salten Aqua samarbeider tett, og i flere år har de jobbet aktivt med en grønnere visjon. I tillegg samarbeider Gifas også med det rådgivende ingeniørselskapet Sweco og statsforetaket Enova.

- Morgendagens løsninger

For to år siden ble det plalagt å jobbe for tilkobling til landstrøm på Langholmen, Storevika og Leirvika i Gildeskål og Bodø.

- Eierne våre har som visjon å velge miljøvennlige løsninger. Det gjør at vi velger landstrøm hvor det er infrastruktur som gjør dette mulig, mens vi ved lokaliteter som ikke har denne infrastrukturen tilgjengelig retter blikket mot hybridsystemer, forteller Morten Lorentsen, arbeidende styreleder i Gifas, i pressemeldingen.

- Vi prøver alltid å se mot morgendagens løsninger, legger han til.

107.000 liter diesel

Ifølge pressemeldingen vi overgangen fra diesel til landstrøm spare så mye som 107.000 liter diesel og redusere miljøavtrykket med over 448 tonn CO2. Dette tilsvarer utslippet til 224 biler per år.

- Prosjekter som dette, hvor man går fra dieseldrevne fôrflåter til å ta i bruk landstrøm, vil alltid kreve investeringer i millionklassen. Gode miljøvalg kan være gode investeringer, sier Lorentsen.

- Vi prøver alltid å se mot morgendagens løsninge, sier Morten Lorentsen i Gifas.

- Vi prøver alltid å se mot morgendagens løsninge, sier Morten Lorentsen i Gifas. Foto:

Artikkeltags