Øyelegen Jens Kratholm ble i februar pågrepet av politiet i Narvik, siktet for bedrageri mot det politiet mener er mer enn 1000 eldre pasienter.

Det melder NRK Nordland.

Politiets påstand er at Kratholm urettmessig skal ha krevd egenandeler fra pasienter han har operert ved sin klinikk i Narvik.

– Det kan dreie seg om mer enn 1000 pasienter og et samlet beløp på over én million kroner, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt til NRK.

Kanalen skriver at Helse Nord anmeldte Kratholm i oktober 2017. Helse Nord har i mange år hatt en avtale om at Kratholm kunne utføre 500 operasjoner for grå stær. Dette for det offentliges regning. Men Helse Nord fikk etter hvert mistanke om at Kratholm ikke gjorde alt etter boka, ifølge NRK. Dette ved at han skal ha krevd egenandel fra pasientene, på tross av at han ikke hadde lov til dette.

Ifølge NRK skal det dreie seg om en million kroner. Det var i februar at politiet slo til mot klinikken til Kratholm, og kontoret hans i Narvik ble ransaket, ifølge Fremover.

Oppdateres.