Gå til sidens hovedinnhold

Om hatter, kjeldresser og roller

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

"Han kan ikke bare ta av seg varaordførerhatten og kle på seg kjeldressen fra Felleskjøpet", sier Anne Grenersen i en kommentar rundt min reaksjon på at WWF skal ha TV-aksjonen i høst. Det er nesten ikke så jeg tror det jeg leser. Selvfølgelig kan jeg det. Men jeg kan ikke ha begge på samtidig.
Å ha fler enn en rolle en ganske vanlig i politikken. Vi har for eksempel en statsminister som er leder i Høyre, en nestleder i Fylkesrådet som også er leder i Nordland Senterparti, en ordfører som er leder i Nordland Arbeiderparti, og selv er jeg både varaordfører og leder i Bodø Senterparti.
Som lokallagsleder skal jeg fronte mitt partis politikk. Når jeg fremmer SP-saker er det ikke som varaordfører. Jeg er nøye med å bruke rett tittel i media. I saken om WWF har jeg aldri brukt "varaordfører" som tittel, men leder i Bodø SP. Likevel blir det i AN referert til at "varaordføreren sier.....". Ordfører Ida har også et bevisst forhold til dette, og skrev i sin omtale at "noen representanter fra SP har varslet" osv.). Hva ble overskriften i AN? "Ordfører sterkt uenig med varaordfører".
Når Erna Solberg holder nyttårstale er det statsministeren som taler. Ikke Høyres leder. Hun er min statsminister også, ikke bare Høyres. Når Ida holder tale i Rensåsen på nyttårsaften er det ikke som leder i Nordland AP hun gjør det. Når jeg holder et flammende innlegg på Nordland SPs åpne fylkesårsmøte er det ikke i rollen som varaordfører i Bodø. Og når jeg avgir uttalelser som leder av Bodø SP forventer jeg at det blir forstått som det. Vi politikere forsøker å være ryddige. Det samme forventer jeg fra pressen.
I den omtalte saken har AN forøvrig ikke snakket med meg før de kastet seg over tastaturet. De har klippet og limt fra andre, og noen av dem igjen har dessverre gått i samme rolleblandingsfella. Hvor er kildekritikken?
Når det gjelder saken om WWF sammenligner Grenersen mitt engasjement med tenkte reaksjoner mot Kirkens Bymisjon eller Frelsesarmeen på grunn av deres holdninger i betente spørsmål. Forskjellen er åpenbar: Ingen i to nevnte organisasjonenes ledelse har advart mot noe bestemt politisk parti. WWFs ledelse har advart mot Senterpartiet. Hvis AN trenger hjelp til å finne kildene til det er det bare å ringe.

Kommentarer til denne saken