ULLEVAAL STADION (Nettavisen): For kun kort tid siden bekreftet Solbakken at hans tid i Bodø/Glimt er over etter at kontrakten hans løper ut etter 2022-sesongen. 24-åringen har vært ryktet til Serie A-klubben Roma i lang tid, noen medier har til og med rapportert at han allerede har signert og er klar for klubben.

Ifølge Nettavisens opplysninger har ikke Solbakken signert for Roma enda, men han skal etter planen reise til den italienske hovedstaden i starten av kommende uke for å sette sin signatur på en kontrakt med Jose Mourinhos lag.

I italienske medier, blant dem den Roma-baserte avisen Il Tempo, ble det i slutten av forrige uke meldt at Solbakken snart vil reise til Italia og at han vil være på plass kommende uke. Dette har Nettavisen også fått bekreftet fra flere kilder.

Les også: Solbakken var på Roma-besøk i sommer

Solbakken har altså fortsatt ikke signert for Roma og denne uken var han involvert i to landskamper for Norge mot henholdsvis Irland og Finland. Torsdag spilte han fra start mot førstnevnte. Solbakken ble byttet ut en snau halvtime før slutt. Mot Finland søndag kom han inn ved pause og spilte de siste 45 minuttene.

Både nordmannen og den italienske klubben krysset med sikkerhet fingrene for at han ikke skulle pådro seg en alvorlig skade i løpet av disse kampene, slik at overgangen kunne kollapse i siste øyeblikk. Det var eventuelt det eneste som kunne sette en stopper for den nært forestående overgangen.

Nå er imidlertid samlingen over, dermed kan Solbakken trygt reise til Italia og signere på den ventende kontrakten som gjør han til Roma-spiller fra 1. januar 2023.

Les: Solbakken hylles i Italia etter drømmemålet mot Roma

Solbakken har vært på flere besøk i Italia gjennom året. Han har ifølge Nettavisens opplysninger møtt både Roma og Napoli, han har også gjort medisinske undersøkelser på den private klinikken «Villa Stuart».

Solbakken har slitt med både en ankelskade og en skulderskade denne sesongen som har gjort at han har mistet lengre perioder i 2022.

Nettavisen har uansett fått bekreftet at Solbakken skal til Roma etter landslagssamlingen med Norge er over, for å sluttføre den langvarige overgangssagaen og offisielt bli Roma-spiller i den evige stad.

Roma reiser til Asia på en planlagt turne i den kommende VM-pausen.