Avslutter søket etter savnet mann - opprettholder siktelsene mot tre personer

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Politiet i Nordland avslutter i dag søk under vann etter savnede Truls Henrik Johansen, som er antatt omkommet. Søket har pågått i Øksnes siden han forsvant på sjøen den 15. juni, melder Nordland politidistrikt.

Politiet skriver at det er brukt betydelige ressurser i søket. Blant annet dykkere, likunder, og ulike sensorer for søk under vann. Frivillige mannskaper har også vært i sving.

Store styrker

- Søket har foregått i et stort geografisk område. Den siste tida har man konsentrert arbeidet i det området for likhunder har markert. Det er ikke gjort funn. Etter en grundig vurdering avsluttes i dag det aktive søkearbeidet og man går over i en overvåkingsfase. Det vil si at vi vil følge med på land og i havoverflaten, men det det vil ikke foregå letearbeid med den systematikk og intensitet som har vært i de snart seks ukene som har gått, melder politiet i en pressemelding.

Politiet har hele tida hatt et håp om å finne den savnede.

- Det har vi dessverre ikke klart. Målet og ønsket har hele veien vært at vi skulle finne savnede. Det har vi dessverre ikke klart. Politiet vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i søket, for den innsats som hver enkelt har lagt ned i et forsøk på å finne savnede, sier Per Erik Kalland Hagen, leder for geografisk driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt.

Siktet og fengslet

I forbindelse med forsvinningen, er tre personer siktet i saken. Siktelsene opprettholdes, ifølge påtaleleder Steffen Ravnåsen.

- Saken etterforskes fortsatt med full styrke og siktelsene til de tre som er siktet i saken opprettholdes, sier han.

En 35 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap i saken, mens to andre – en 27-åring og en 38-åring – er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Førstnevnte har sittet i varetekt siden siktelsen, mens de to siste er løslatt.

Artikkeltags