– Det er feil med fjernstyringen av togsystemet, forteller pressevakt i Bane Nor Ragnhild Haagensen til Fremover.

– Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, men anslår at problemene vil være løst ved 19-tiden.

Både telefonsystemet og fjernstyringen er feil på, i utgangspunktet kommer det av en feil på strømforsyningen opp til Katterat stasjon, sier områdedirektør i Bane Nor.

– Vi har egentlig ikke funnet feilen på strømforsyningen og har derfor montert opp et strømaggregat på Katterat til signalanlegget, forklarer han.

Signalanlegget til telefonsystemet. Fjernstyringen til togene er fortsatt nede og Bane Nor i Trondheim holder nå på å finne feilen.

– Det har ikke gått noen tog siden 06.00 lørdag morgen så både persontog og gods er rammet. Vi håper vi kan åpne banen snart, foreløpig tidspunkt for åpning er 19.00, sier Brækkan.

Alle persontog er innstilt lørdag kveld.

Ofotbanen frakter mest gods, men har også persontog. Hvert døgn kjøres det 10–12 malmtog i hver retning, og 90 prosent av dagligvareforsyningen til Nord-Norge går med tog via Narvik.

Banen har også to daglige persontog mellom Narvik og Luleå, med forbindelser videre sørover i Sverige, og det samme mellom Narvik og Stockholm.