Som observante lesere kanskje har fått med seg:

Det har skjedd noe med Avisa Nordlands app.

– Dette er en strålende mulighet for å velge hvilke nyheter man interesserer seg mest for og holde seg oppdatert på nettopp de feltene, slår nyhetsredaktør Markus André Jensen fast.

Om det er fra stedet du kommer fra, fotballklubben du elsker eller nyheter fra næringslivet har du nå muligheten til å personalisere dine nyheter og samtidig få pushvarsel på mobilen når det skjer noe. Det hele er såre enkelt.

Appen er mulig å laste ned for iOS fra App store og for Android-telefoner.

Vi introduserer "Oppdateringer for deg". Ved å klikke på "For deg" på bunnmenyen kan du personalisere din egen nyhetsstrøm basert på det som interesserer deg. Du velger rett og slett et tema – og dermed får du varsler når det publiseres saker om dette.

– Appen gir deg mulighet til å følge inntil 20 emner fra avisa. Du kan velge å få pushvarsel om enkelte emner du er spesielt opptatt av, og å samle flere emner i din personaliserte nyhetsstrøm i appen, sier Øystein Spillum, produkteier for mobilapper i Amedia Utvikling.

Amedia forvalter appene for over 80 aviser og publikasjoner. Slik funksjonalitet har vært etterspurt av brukerne fra en rekke aviser over lengre tid.

– Dette ser vi spesielt gjelder yngre brukere. Denne store oppdateringen har vi jobbet med det siste halve året, og har vært grundig testet.

Geografi mest populært

Appen har vært i bruk i flere aviser. Spesielt ser brukere ut til å ønske å følge med på sin geografi.

– Vi vet at det å følge med på hva som skjer nært sitt eget bosted på mange måter er det aller viktigste for mange brukere, forteller Spillum.

I tillegg er det mange som følger med på emnet Trafikk, altså små og større hendelser på veiene.

Han understreker at dette ikke vil bli en erstatning for dagens forside, men et supplement.

– Man vil fortsatt kunne gå til forsida og bli oppdatert på siste nytt og det redaksjonen har prioritert som viktigst til enhver tid.

Nyhetsredaktør Markus André Jensen håper leserne omfavner det nye produktet.

– Dette er en fantastisk mulighet for leserne våre, sier han.