Henrik Sand Dagfinrud er konstituert daglig leder for Bodø 2024, og under pressekonferansen på mandag kom det opp et tema som fanget deres interesse.

– Det at et produkt er ferdig allerede nå er jo bare helt fantastisk og meget godt levert, sier Dagfinrud.

Se videoen nederst i saken.

Smittevern

På Bodø kommunes pressekonferanse på mandag ble temaet rundt det å vaske hendene lenge og godt nok tatt opp.

– Det er viktig å understreke at de voksne må ta ansvar å selv vaske hendene sine selv lenge nok. Smitteverntiltak knyttet til håndhygiene er viktig både for barn og voksne, sier Henrik Dagfinrud.

Han sier at Ida Pinnerød ordføreren i Bodø kommune ble utfordret til å synge en vaskesang framfor pressekorpset, men fant raskt ut at slike sanger ikke var godt nok utbredt.

– På pressekonferansen med smittevernoverlegen og ordføreren ble det klart at det manglet en slik sang, og da fikk vi kastet oss rundt for å høre om det var mulig å få til, sier Dagfinrud.

Ferdig produkt

Bodø 2024 fikk rask respons, og innen kort tid hadde Petter Nohr Unstad og Kristoffer Nohr Unstad fra bandet Kråkesølv i Bodø takket ja til å bidra. Resultatet er nå klart og det ble en musikkvideo på i overkant av 30 sekunder.

– At det ble litt humor i tillegg til å spre et viktig budskap må vi takke de to artistene for. Budskapet handler om å beskytte de svakeste som er risikogruppene og helsearbeiderne som trosser sin egen frykt for å bli smittet, med å håndtere dette viruset på daglig basis, sier Dagfinrud.

Duoen Unstad fra Kråkesølv var rask på labben med å ferdigstille låten.

– Låten kom innen to timer, og musikkvideoen ble laget i går. Nå får vi håpe at den blir godt brukt, og jeg tror det blir en real vaskehit i denne tunge tiden. Samtidig som det minner oss alle på å holde hendene fri for bakterier, sier konstituert daglig leder for Bodø 2024.

Se musikkvideoen her: