Vinden løyer i formiddag

Stormen "Yngve" tok godt tak i dette veiskiltet på Tverlandet.

Stormen "Yngve" tok godt tak i dette veiskiltet på Tverlandet. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det har vært tidvis sterk storm flere steder i Nordland natt til onsdag. På Myken i Rødøy har det vært sterk storm.

DEL

I Bodø fikk man natt til onsdag merke uværet spesielt godt da taket på ei boligblokk på Rønvikleira blåste av og flere beboere måtte evakueres. Ved meteorologisk institutt i Tromsø meldes det om kraftig vind også flere steder i Nordland.

Se værforholdene i Nordland ved hjelp av våre nettkamera.

- Det har vært korte perioder med mye vind fra nord på Helgeland til Lofoten. Vesterålen har nok ikke fått den verste vinden ennå, sier vakthavende meteorolog Bård Fjukstad ved Meteorologisk institutt i Tromsø til an.no.

Verst har det ifølge Fjukstad gått utover Myken i Rødøy. Der har vinden vært oppe i sterk storm i natt, mens vinden på sin sterkeste kom inn over Bodø fra klokken 06.20 tidlig onsdag morgen. På Helligvær ble det målt orkan med en vindstyrke på 38 meter per sekund.

Har du bilder av uværet eller andre værtips? Send inn på e-post til redaksjonen@an.no eller ta kontakt på tipstelefon 75 50 50 50.

- Da var det registrert full storm i Bodø med en vindstyrke på 25 meter per sekund. Det vil si at man ikke klarer å stå oppreist på flatmark. Dette været vil vare til rundt klokken 09.00 onsdag morgen, og allerede i formiddag ligger det an til nordavind, fallende temperatur og snøbyger. I løpet av noen dager vil det igjen være skiføre i Salten og det vil bli greie forhold for fyrverkeri onsdag kveld, selv om det blir en del vind, sier Bård Fjukstad til an.no.

Artikkeltags