Vil ha Benoniparken

Artikkelen er over 14 år gammel

Stedsnavnutvalget i Bodø kommune mener parken mellom Sambo og Gjensidige bør hete Benoniparken.

DEL

– Vi har hatt møte og bestemt at parken bør hete Benoniparken, etter byoriginalen Anna Benoni, sier leder i stedsnavnutvalget Vigdis Bentsen Zeddeman.

Imponert. Det var etter at Bodø kommune bestemte at skulpturen " Hyperbolisk Paraboloide" av Carl Nesjar skal flyttes ned i den lille parken i Bodø sentrum at behovet for et navn på parken meldte seg.

– Etter at Næravisa skrev om saken har vi hatt utrolig mange henvendelser med navneforslag. Jeg er imponert over engasjementet, sier Vigdis Bentsen Zeddeman. Og det har vært mange kreative forslag.

– Blant annet Huldraparken, oppkalt etter Vebjørn Tandbergs første radio, sier hun.

Vanlig borger. Stedsnavnutvalget falt for Anna Benoni.

– Hun var etter det vi har forstått en vanlig borger av Bodø by i begynnelsen av forrige århundre. Hun var også en original som var godt kjent i bybildet. Hun bodde i et hus der Gjensidigegården i dag ligger, og hun livnærte seg blant annet ved å plukke einer som hun solgte til begravelser, sier Zeddeman.

Hun legger til at utvalget også har hatt lyst til å hedre en av byens kvinner når de nå skal navnlegge et sentralt parkanlegg i byen.

– Vanligvis er det høytstående menn som får parker og plasser oppkalt etter seg, sier Zeddeman.

Formannskap. Men utvalget har fått mange innspill som ikke vil gå i glemmeboka selv om forslaget Benoniparken går gjennom i formannskapet i løpet av høsten.

– En del av forslagene håper vi å kunne bruke på andre områder i byen senere, sier Zeddeman.

Artikkeltags