Gå til sidens hovedinnhold

Vil beholde Lofotferga

Artikkelen er over 14 år gammel

Fergesambandet mellom Skutvik og Svolvær opprettholdes med full drift i to år etter at Lofoten Fastlandsforbindelse åpner.

Det er fylkesråd for næring og samferdsel, Sonja Steen, som i sin innstilling til fylkestinget mener at først etter full drift i to år kan man foreta en reell vurdering av dette sambandet.

Fylkestinget skal behandle denne omdiskuterte i slutten av februar.

Det var regionveisjef Torbjørn Naimark som mente at Lofotferga må legges den når Lofast åpner i desember i år.

I en utredning mente han at det ikke blir driftsgrunnlag for sambandet når Lofoten får sin fastlandsforbindelse, og at pengene som i dag går til denne ferga må overføres til fergesambandet mellom Lødingen og Bognes.

Selvsagt møtte forslaget om nedlegging kraftig motstand både i Hamarøy og i Lofoten, som mente at nedlegging var helt uhørt.

Nå har kampen for ferga blitt delvis bønnhørt, kravet fra Lofoten og Hamarøy var nemlig at ferga måtte fortsette på permanent basis.

Fylkesråd Steen sier imidlertid i sin innstilling at sambandet opprettholdes i full drift i to år etter at Lofast åpner, med evaluering i løpet av perioden.

I innstillingen går Sonja Steen også inn for økt frekvens på sambandet Bodø-Moskenes, inkludert Værøy og Røst både sommer og vinter.

– Det er ønskelig å sette inn gassdrevne ferger i dette sambandet, mener hun.

Ifølge innstillingen skal sambandet Melbu-Fiskebøl opprettholdes, helst med mer hurtiggående ferger og frekvensen på sambandet Bognes-Lødingen skal økes.